Zapytalam o wieksze... myslac o 120-150L ale niestety w katalogu mieli tylko 100 i 200 wiec pan powiedzial ze zamowi 200 i moge sobie przyjsc obejrzec.
teraz sie zastanawiam... bo to ma byc wlasciwie moje pierwsze akwarium i 200 wydaje mi sie za duze.
Na plus dziala to, ze wiecej miejsca w srodku wiec mozna je ladniej zagospodarowac, dac ciekawsze rybki, a na minus niestety cena (nie tylko zbiornika ale cale wyposazenie tez wyjdzie drozej). Zajmie wiecej miejsca w nieduzym salonie... no i przeraza mnie fakt ze moglabym miec w salonie 200 l wody w szkle.... a mieszkam na 11 pietrze i mam drewniane panele

Natomiast ta setka wydaje mi sie troche za mala :/ cene ma super. Sto litrow przeraza mnie duzo mniej niz 200 ... ale akwarium na pewno bedzie mniej efektowne.
Najchetniej zamowilabym cos pomiedzy 100 a 200... ale nie mieli w ofercie takich.
Mam dylemat...
Powiedzcie mi od jakiego zaczac najlepiej...
Mam akwarium 24l od ponad miesiaca, zle wystartowane, rybki byly wsadzone do niedojrzalego itd. Rybki calkowicie zle dobrane. Te co przezyly czekaja na nowego wlasciciela a ja chce zrestartowac ten zbiorniczek jako krewetkarium lub pod bojownika.
Ale to male sie nie liczy bo jest totalna porazka... wiec to duze traktuje jako pierwsze bo to na nim bede sie uczyc.