CIEKAWOSTKI
Moderator: ModTeam
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: CIEKAWOSTKI
...a nie sądzicie, że przepisywanie ogólnodostępnych gazet mija się z celem? Rozumiem np. tłumaczenie ciekawego artykułu z prasy zagranicznej, ale "Moje akwarium" mozna dostać w każdym kiosku... I wątpię, czy nawet podanie źródła i autora nie będzie traktowane jako naruszenie praw autorskich - w końcu w każdej publikacja jest zwykle formułka o zakazie jakiegokolwiek dalszego przetwarzania i publikowania tekstu bez _zgody_ autora bądź redakcji - wg mnie przepisując po prostu artykuł naruszacie te prawa.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Administrator
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Michał
- Nazwisko: Kryński
- Kontakt:
maol, właśnie też się nad tym zastanawiam...
Faktem jest że w dziale Ciekawostki nie powinny znajdować się żywcem przepisane artykuły... Prędzej powinny być własne przemyślenia na temat danego artykułu.
Faktem jest że w dziale Ciekawostki nie powinny znajdować się żywcem przepisane artykuły... Prędzej powinny być własne przemyślenia na temat danego artykułu.
Michał
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Żywcem przepisane artykuły nie powinny się _nigdzie_ znajdować. Co innego cytat, co innego przepisanie. Zwróć również uwagę na encyklopedię - ostatnio jest tam bardzo dużo wpisów (to dobrze) pochodzacych w prostej linii kopiuj - wklej - dopisz lub usuń jedno zdanie z innych forów (to źle).
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Niestety wiele osób na tym forum ma problemy z umieszczeniem linku.Gaber pisze:Zawsze można wrzucić w poście link do artykułu (czasopisma) "i wilk będzie syty i owca cała"Michał pisze:Tylko zdanie o przepisywaniu czasopism mi się nie podoba z uwagi na to że nie chce mieć problemów z prawami autorskimi
To chyba legal :?:
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
-
- Administrator
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Michał
- Nazwisko: Kryński
- Kontakt:
W sumie maol, ma racje... Na forum będzie zakaz umieszczania przepisanych artykułów... Z uwagi na to że jak już ktoś bedzie miał za to beknąć to Ja...
Co do encyklopedii to również nie jestem zwolennikiem zwalania wszystkiego z innych for/stron www.
Encyklopedie swoją drogą chce przebudować tak jak już kiedyś pisałem. Dzięki temu tylko grupka osób bedzie miała dostęp do dodawania nowych gatunków ryb/roslin do encyklopedii.
Na forum beda jedynie tematy do dyskusji na temat ryb/roślin.
Co do encyklopedii to również nie jestem zwolennikiem zwalania wszystkiego z innych for/stron www.
Encyklopedie swoją drogą chce przebudować tak jak już kiedyś pisałem. Dzięki temu tylko grupka osób bedzie miała dostęp do dodawania nowych gatunków ryb/roslin do encyklopedii.
Na forum beda jedynie tematy do dyskusji na temat ryb/roślin.
Michał
- Doma
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Dominika
Ja nigdy nie przepisuje na żywca z gazety często sama coś dopisuje albo skracam. Zauważyłam że poprostu mało osów czyta MagazynAkwarium i fajnie by było "przepisać" coś ze starych gazet, bo mało kto je ma.
Pozdrawiam Dominika ;-)
Odważni walczą - sprytni uciekaja. David Belle
Odważni walczą - sprytni uciekaja. David Belle