Witam, poszukuje jakichś zamienników do rurek w tym filtrze mam na myśli bardziej giętkie jakies nieco delikatniejsze bo te co są w zestawie to jakaś masakra, rury jak do za przeproszeniem kibla. Przerost formy nad treścią a jak sie już czepiam to na kablu też przyoszczędzili bo zaledwie metr ...
Wracajac do tematu jeśli ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie bardzo proszę o informacje, ostatecznie zrobie jakieś przejściówki na cieńszy wąż.
Edit.
Dodam że wymiary to 14 / 18 mm
Rurki do filtra - Multi Kani
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krystian
Rurki do filtra - Multi Kani
Pozdrawiam
Kris
Kris
Re: Rurki do filtra - Multi Kani
Idziesz do sklepu typu Castorama, bierzesz ta rurke i na podstawie tej rurki latwo mozna znalezc odpowiednik 

-
- Zainteresowany
Nie chciałbym być marudny ale też mają grube ścianki więc są sztywne i niewygodne, zakładam że są projektowane żeby wytrzymać określone ciśnienie więc ścianki zawsze będą grube przy tym przekroju ( w sumie chyba sobie sam odpowiedziałem
)

Pozdrawiam
Kris
Kris
... ja mam Aquael Multi Kani 800, i te same rurki od producenta sa w Castoramie 

- matrix82
- Moderator
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Może nie ciśnienie, bo ciśnienia prawie tam nie ma (podejrzewam że palcem byśmy mogli zatkać wąż wylotowy).Kris77 pisze:zakładam że są projektowane żeby wytrzymać określone ciśnienie
Grube ścianki są po prostu po to aby wąż się nie załamywał.
Kiedyś jak kupowałem wąż (do filtra) w jakimś markecie budowlanym (OBI), zobaczyłem węże akwarystyczne (na metry sprzedawane) Ścianki były chyba trochę cieńsze, ale na pewno były bardziej elastyczne. Ale nie wiem dlaczego ich nie kupiłem.
-
- Zainteresowany
Dzięki za info o tych rurkach z cieńszą ścianką jutro jade do castoramy i obi porównam co można znaleźć, z tym cisnieniem myslalem raczej o różnych urządzeniach bo masz absolutnie racje że ta pompkę można palcem zatkać i więc żadne to ciśnienie.
Pozdrawiam
Kris
Kris