Mam Filter Wewnętrzny Aquael FAN mini+napowietrzacz
Grzałkę 75W
Oświetlenie Żarówka Energooszczędna 7W.
Moderator: ModTeam
Czasami lepiej się nie odzywać niż pisać takie bzdury.Sunya pisze:Szczerze? Ja mam akwarium 30L i mam podobną ilość rybek. Kiryski mam 3 i jakoś żyją, glonojady 2 i nawet bojownika do tego, nic im się nie dzieje. Jak chcesz to oddaj a jak nie to pójdź moją drogą- w kwietniu kupuje akwarium 200 L
Jak by Ci jakieś zdychały bez powodu to się nie przemoj moze ich byc za duzo.
Co do neonek to oddaj albo usun inne rybki i dokup neonek do minimum 6.
Najlepiej trzymaj tam drobnice, np 8 neonek kilka dnio i ze 3 krewetki do oczyszczania i final
Bzdury ? Mało który sklep mu przyjmie rybki... Ja jakoś tak mam 2 mi zdechły a reszta żyje.Kaef pisze:Czasami lepiej się nie odzywać niż pisać takie bzdury.Sunya pisze:Szczerze? Ja mam akwarium 30L i mam podobną ilość rybek. Kiryski mam 3 i jakoś żyją, glonojady 2 i nawet bojownika do tego, nic im się nie dzieje. Jak chcesz to oddaj a jak nie to pójdź moją drogą- w kwietniu kupuje akwarium 200 L
Najlepiej trzymaj tam drobnice, np 8 neonek kilka dnio i ze 3 krewetki do oczyszczania i final
Jakbym Ciebie zamknął w klatce z paroma kumplami, karmił i dawał wodę to też byś jakoś żył. Wystarczy? Skoro chcesz zajmować się akwarystyką to musisz jeszcze wielu rzeczy się nauczyć, a jak chcesz zostać przy swoich głupich przekonaniach to sobie lepiej odpuść.Sunya pisze:Bzdury ? Mało który sklep mu przyjmie rybki... Ja jakoś tak mam 2 mi zdechły a reszta żyje.Kaef pisze:Czasami lepiej się nie odzywać niż pisać takie bzdury.Sunya pisze:Szczerze? Ja mam akwarium 30L i mam podobną ilość rybek. Kiryski mam 3 i jakoś żyją, glonojady 2 i nawet bojownika do tego, nic im się nie dzieje. Jak chcesz to oddaj a jak nie to pójdź moją drogą- w kwietniu kupuje akwarium 200 L
Ludzie przeżywacie te rybki jak nie wiem co... Jak już ma te glonojady itd to niech je zostawi a nie zaraz jakieś wielkie akcje ma robić z oddawaniem rybek. Kupi większe akwa to sobie wszystko poukłada, 50% tego co wy piszecie jeśli chodzi o obsadę to bzdury. Bo piszecie jedno, ludzie robią drugie i jakoś rybki im żyją... Za dużo podręczników internetowych się trzymacie. Może i się mało znam ale obsadę mam jaką mam co zdechło to zdechło a teraz jest ok i wyjaśnisz mi może dlaczego ? Nie wyjaśnisz chociaż moja obsada jest wbrew Twoim "zasadą" więc proszę daruj sobie tego typu wpisy.
bez obrazy ale ręce mi opadają jak czytam takie posty ( do modteamu wiem że ostro ale jak 40 razy się to czyta idzie się załamać wybaczcie)Sunya pisze:A co do akwarium 30L. To pytałem się ludzi w zoologicznym których znam i nie "wyłudzają pieniędzy".
Co usłyszałem ?
Że mogę trzymać tam drobnice około 12 rybek + krewetki pzdr.
Aidi www. bojo....plglonojad - karłowacenie polega na tym że ryba z uwagi na zbyt mały zbiornik rozwija się błędnie czyli nie wymiarowo jedne organy bardzie inne mniej co doprowadza do bolesnej i długotrwałej śmierci, nie widać na pojedynczym osobniku cech skarłowacenia, widać przy porównaniu z rybami rozwijającymi się w podobnym czasie w poprawnych warunkach
jak w zoologu nie przyjmą, oddać przez forum-dział oddam, może się znajdzie ktoś w okolicy kto je weźmieOk tylko teraz powiedzcie mi jedno.. Co ja mam zrobić z tymi rybkami ??