kilka molinezji to nie karmione zjedzą to w dwa dni
No właśnie, molinezje

Teraz sobie przypomniałem jak ładnie skubały. (nie otoski)
To nie krasne zrosty ;) To jakiś rodzaj grzyba chyba jest, muszę doczytać (może Łoren jeszcze zaglądnie i podpowie). Pamiętam, że gość w zoologu mi kiedyś dokładnie strzelił wykład na temat tego, sprawdziłem wtedy co mówił i wszystko się zgadzało.
edit:
znalazłem świetny artykuł o tym to śluzowce

A dlaczego do końca nie wiadomo co to jest może tłumaczyć, fakt, że sami naukowcy się spierają co do systematyki.
"Grupa organizmów o nie do końca określonej przynależności systemowej. Początkowo znajdowały się one w królestwie Roślin Plantae, następnie kolejno Grzybów Fungi i Protistów Protista, by ostatecznie znaleźć się w królestwie Pierwotniaków Protozoa. W jego obrębie zajmują gromadę Myxomycota Mycetozoa, stworzoną specjalnie dla nich. Do dnia dzisiejszego trwają spory dotyczące tej klasyfikacji i część badaczy skłania się ku wyodrębnieniu dla śluzowców osobnego królestwa, ze względu na ich całkowitą odrębność od pozostałych organizmów żywych. ..."
Wkleiłem fragment z tamtego opracowania. Nie wiem, czy mogę wkleić link do innego forum, ale jeśli nie, to przy pomoc cytatu jak będziesz zainteresowany pewnie z łatwością już znajdziesz ;)