Korzeń Lilaka Pospolitego
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Piotr
Korzeń Lilaka Pospolitego
Witam.
Z powodu horrendalnych cen jakie osiągają korzenie w sklepach akwarystycznych postanowiłem sam spreparować sobie jakiś korzonek do akwa.
W ogródku mam niepotrzebny krzak Lilaka Pospolitego który planuje usunąć, więc wpadłem na pomysł żeby wykorzystać z niego korzeń. Wiem że drewno Lilaka jest niezwykle twarde i trwałe (chyba nawet twardsze od dębu) więc wydaje sie byc dobrym wyborem do akwa, ale nie jestem pewien.
Miał już ktoś może do czynienia z tym krzewem pod kątem wykorzystania do akwa? Potocznie nazywany bzem, ale tak na prawdę ma z nim niewiele wspólnego więc raczej nie jest trujący. A może to nie trafiony pomysł?
Z powodu horrendalnych cen jakie osiągają korzenie w sklepach akwarystycznych postanowiłem sam spreparować sobie jakiś korzonek do akwa.
W ogródku mam niepotrzebny krzak Lilaka Pospolitego który planuje usunąć, więc wpadłem na pomysł żeby wykorzystać z niego korzeń. Wiem że drewno Lilaka jest niezwykle twarde i trwałe (chyba nawet twardsze od dębu) więc wydaje sie byc dobrym wyborem do akwa, ale nie jestem pewien.
Miał już ktoś może do czynienia z tym krzewem pod kątem wykorzystania do akwa? Potocznie nazywany bzem, ale tak na prawdę ma z nim niewiele wspólnego więc raczej nie jest trujący. A może to nie trafiony pomysł?
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: pajak
Re: Korzeń Lilaka Pospolitego

- kachnanachna
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Kasia
zawsze można czymś obciążyć, przygnieść, żeby siedział na miejscu 

-
- Nowicjusz
pajak, ja już go jakos umocuje, moja w tym głowa. chodziło mi głównie o to czy nie zaszkodzi rybom.
xXSoobekXx, gdybym miał pieniądze to bym nie tworzył tematu tylko kupił. Ciężko wydedukować z treści posta? Poza tym te "tanie" to jakieś wydmuszki o wymiarach 15x10cm, na co mi taki.
xXSoobekXx, gdybym miał pieniądze to bym nie tworzył tematu tylko kupił. Ciężko wydedukować z treści posta? Poza tym te "tanie" to jakieś wydmuszki o wymiarach 15x10cm, na co mi taki.
- Timur
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Krzysztof
no a jakbyś go troszkę potestował? Wysuszył, wygotował jak należy w soli, potem wsadził do byle wiadra z wodą i sprawdził co się dzieje?
Pozdrawiam Krzysiek
-
- Nowicjusz
Timur, dobry pomysł, poobserwuje w jakimś testowym wiadrze, wpuszczę jakiegoś testera. Może w czwartek będzie już normalna pogoda, to go wykopię i zacznę preparować.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: pajak
jest taki sposob na te co nie tona : plyta z plastiku Przez plyte do korzenia wkrety z nierdzewki i plyte w podloze pod zwir
nie widac a drewno na dnie

Albo klejem specjalistycznym go przykleic do szyby na spodzie, przysypac podlozem i wsio : )
- kachnanachna
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Kasia
silikonem akwarystycznym ;)klejem specjalistycznym go przykleic do szyby na spodzie, przysypac podlozem i wsio : )