też tak zrobię xD a czemu musiałeś wykopać? Może już miała jakąś drobną łodyżkę, którą nie widziałeś przy sadzeniu?
sytuacja u mnie wygląda w ten sposób, umyłem akwarium wodą z solą, wypłukałem żwir, wygotowałem go. Jutro też jeszcze przepłukam, ale się narobiłem przy tym płukaniu b dużo czasu to zajmuje.. Jutro o 10 jadę do katowic odebrać zestaw roślin:
http://allegro.pl/katowice-nowy-piekny- ... 37413.html
Mówiłem facetowi że chcę więcej roślinek, za większą kasę, zobaczymy jak jutro będę odbierał.
Jutro oczywiście będę wykładał substrat, żwir, rośliny sadził i oczywiście zalewał, uruchamiał wszystko, póki co muszę się zbierać do roboty, ostatni dzień xD piąteczek;]
Akwarium 72l 60x40x30
Moderator: ModTeam
- zak19
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Adrian
Re: Akwarium 72l 60x40x30
Ta roślinka rośnie w rzędzie na takiej podziemnej łodyżce. Jak taką roślinkę sadzisz to po prostu tniesz to na pojedyncze sadzonki i za pomocą pęsety pikujesz w żwirze. Ta sadzonka byla uszkodzona i nie zauważyłem, że już zaczęła brązowieć. Dlatego chciałem ją wyrzucić.Borzo pisze:czemu musiałeś wykopać? Może już miała jakąś drobną łodyżkę, którą nie widziałeś przy sadzeniu?
Na tej drugiej raczej nie było tej wypustki. To wygląda jak taki mały karczoch na niewielkiej łodyżce. Z tego "karczocha" rozwiną się listki bo sama roślinka wygląda jak czterolistna koniczyna.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 72
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: Akwarium 72l 60x40x30
Witam witam. Odebrałem rośliny, gość naprawdę dużo roślin mi sprzedał, aż za dużo bo nie wiedziałem gdzie je upchać xD W końcu wszystko gotowe, akwarium zalane, substrat jbl aquabasis plus, na to żwir 1-3mm. Korzeń jest, były z nim problemy bo lekko się unosił, ale wygotowałem go dość długo i poszedł na dno:D oto widok mego pierwszego akwarium xD

Uploaded with ImageShack.us
wiem na pewno nie jest idealnie ale cóż, pierwszy raz to robię, starałem się jak mogłem.

Uploaded with ImageShack.us
wiem na pewno nie jest idealnie ale cóż, pierwszy raz to robię, starałem się jak mogłem.