Siemano, chciałem z okazji urodziny zrewitalizować baniak tacie. Ze względu że to jest prezent to budżet także jest lekko obcięty bo mama mi sie jakoś dużo nie dołoży. Jest to standardowy baniak 112l [80x35x40] w którym są dwie świetłówki 18W , filtr AQUA EL Unifilter 1000 UV , jakiś pstrokaty żwirek który mam zamiar wywalić i dać coś jednolitego. W odstawkę pójdzie też tło strukturalne które może i jest ładne ale zabiera temu baniakowi jakieś 30 litrów. Ogólnie do wymiany jest i filtr i oświetlenie ale ze względu na budżet nie wymienię tego i tego. Myślałem że filtr zostawię a zajmę się oświetleniem. Chcę założyć oświetlenie POWER LED na plastikową pokrywę.Ogólnie ma to być zbiornik w którym będą rosły mchy i jakieś microzoria (mało wymagające rośliny bo chciałbym uniknąć nawozów i co2 przy czym zachować zdrowe roślinki ). Ile potrzebuję takich diód i jak wygląda sprawa montażu.Najpierw wspólnie z wami przygotuję listę czego mi trzeba i później będę to realizował.
W akwarium widzę później jakąś ławiczkę neonków albo coś w tym stylu. Wszystko jest do przemyślenia

Aktualne foto: