jak długo rosna Red Cherry
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Monika
jak długo rosna Red Cherry
Powie mi ktoś jak długo rosną krewetki? Nigdy nie chciałam trzymać w akwa krewetek, ale kiedys znajomy przyniósl mi kilka i wpuścił do akwarium. po pewnym czasie zobaczyłam że samica nosi jaja, no i pojawiły sie małe krewetki. Nic nie ruszałam i małe urosły. Postanowiłam że jak już mam ich tyle to jednak zacznę je trzymac tylko pasowałoby stworzyć im jako takie warunki. Mam już w domu mech i śliczny korzeń, ale niestety nie moge nic tam zmienić bo 4 dni temu druga samica została mamą. Ile musze jeszcze poczekać aż małe podrosną tak żebym je widziała i mogła wyłapać, żeby zrestartować zbiornik? Dzisiaj widziałąm jedną i ma jakieś 2 góra 3 mm. Ale to była tylko jedna, a reszta jest zapewne maleńka.
- lukasz.www
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: £ukasz
Re: jak długo rosna Red Cherry
Po ok 1-2 miesiącach będziesz musiała zrestartować akwarium ale w tym czasie możesz znów mieć młode, także proponuje wyłap wszystkie większe krewetki i wpuść je do oddzielnego zbiornika i tam się wtedy mogą swobodnie rozmnażać a te małe co masz podrosną i wtedy je wyłapiesz :-D
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
Re: jak długo rosna Red Cherry
a ja bym radził już zacząć tworzyć warunki bez restartowania... Możesz przywiązać mech do korzenia i włożyć go do akwa i bez restartu, tak samo posadzenie kilku roślin...
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl