Conte di Campiano Appassimento

jak długo rosna Red Cherry

Inne zwierzęta wodne.

Moderator: ModTeam

moniska3
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 0
Imię: Monika

jak długo rosna Red Cherry

Post autor: moniska3 » 2007-08-04, 22:20

Powie mi ktoś jak długo rosną krewetki? Nigdy nie chciałam trzymać w akwa krewetek, ale kiedys znajomy przyniósl mi kilka i wpuścił do akwarium. po pewnym czasie zobaczyłam że samica nosi jaja, no i pojawiły sie małe krewetki. Nic nie ruszałam i małe urosły. Postanowiłam że jak już mam ich tyle to jednak zacznę je trzymac tylko pasowałoby stworzyć im jako takie warunki. Mam już w domu mech i śliczny korzeń, ale niestety nie moge nic tam zmienić bo 4 dni temu druga samica została mamą. Ile musze jeszcze poczekać aż małe podrosną tak żebym je widziała i mogła wyłapać, żeby zrestartować zbiornik? Dzisiaj widziałąm jedną i ma jakieś 2 góra 3 mm. Ale to była tylko jedna, a reszta jest zapewne maleńka.

Awatar użytkownika
lukasz.www
Stały bywalec
Pojemność akwarium: 112
Imię: £ukasz

Re: jak długo rosna Red Cherry

Post autor: lukasz.www » 2007-08-05, 09:41

Po ok 1-2 miesiącach będziesz musiała zrestartować akwarium ale w tym czasie możesz znów mieć młode, także proponuje wyłap wszystkie większe krewetki i wpuść je do oddzielnego zbiornika i tam się wtedy mogą swobodnie rozmnażać a te małe co masz podrosną i wtedy je wyłapiesz :-D

Awatar użytkownika
Morter
Rekin forum
Pojemność akwarium: 80
Imię: Piotr
Kontakt:

Re: jak długo rosna Red Cherry

Post autor: Morter » 2007-08-05, 09:56

a ja bym radził już zacząć tworzyć warunki bez restartowania... Możesz przywiązać mech do korzenia i włożyć go do akwa i bez restartu, tak samo posadzenie kilku roślin...
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...

strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl

ODPOWIEDZ