musze wupróbowac te wasze metody bo dzisiaj kupiłam korzen wsadziłam go do zimnej wody i wypływa teraz sie moczy a w dodatku barwi wodęD4ni3l pisze:Ja kupilem 2 korzenie ze sklepu, nastepnie przeplukalem (30sekund) pod bierzaca woda, wsadzilem do akwarium. Koniec. Ni sie nie barwiPolecam:>
Barwiący korzeń
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Aldona
- Kontakt:
Re: Barwiący korzeń
AKWARIUM 240l malawi pseudotropheus saulosi
- Malprix
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 26
- Imię: Maciek
- Kontakt:
ja tez mam problem z barwieniem :/ gotowałem go 2 razy i dalej barwi :/ ale chyba za mało soli wsypałem więc teraz spróbuje tak jak ktoś podawał, 0,5kg soli na 10l
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Cholera, nie wiem co za korzenie wy kupujecie! :| cemu ja nigdy nie mam problemu z barwieniem wody? Korzeni mialem 5 :|
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
gdzieś na forum było, ze nie powinno się gotować korzeni w soli, bo ją wchłaniają, i potem cały czas oddają do akwarium, co nie jest wskazane, zwłaszcza jeśli to była sól jodowana... Co do barwienia - płukać i zmieniać wodę, a potem do akwa, najwyżej będą czarne wody przez jakiś czas, można filtr podkręcić i też coś pomożeja tez mam problem z barwieniem :/ gotowałem go 2 razy i dalej barwi :/ ale chyba za mało soli wsypałem więc teraz spróbuje tak jak ktoś podawał, 0,5kg soli na 10l
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Ja sam znalazłem korzeń sam go przygotowałem i lekko zabarwił wode (korzeń z jabłoni), to samo z korzeniem dębu tylko nie barwił.