Rozumiem, że na takim biostarterze jest napisane dozowanie. Będę wiedziała, ile mam tego wlewać, tak? (Sorry, za głupie pytanie, ale wolę się upewnić i nie polegać na "mądrych" panach ze sklepu.)
A tak w ogóle to masz ode mnie już teraz punkt za pomoc. Gdybym jednak jeszcze potrzebowała wsparcia, to pozwolę sobie pytać.
nowe akwarium
Moderator: ModTeam
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: nowe akwarium
Tak, każdy biostarter ma podane, jakie jest jego dozowanie. Polecam SERA Nitrivec.
Pytaj, ile tylko potrzebujesz - to w końcu cel istnienia naszego forum :-)
Pytaj, ile tylko potrzebujesz - to w końcu cel istnienia naszego forum :-)
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 52
- Imię: Joanna
- Kontakt:
Dziękuję bardzo za dotychczasową pomoc.
Co do biostartera - taki właśnie zamierzam kupić.
W jaką jeszcze chemię wg Ciebie powinnam się zaopatrzyć? Udatniacz jakiś brać (teraz mam Antychlor, ale i tak do niego używam odstanej wody. Prosto z kranu nigdy jeszcze nie lałam.) Czy więc do takiej odstanej też go dodawać? Mówiono mi, że tak, ale ja już nie ufam innym :mrgreen:
Co do biostartera - taki właśnie zamierzam kupić.
W jaką jeszcze chemię wg Ciebie powinnam się zaopatrzyć? Udatniacz jakiś brać (teraz mam Antychlor, ale i tak do niego używam odstanej wody. Prosto z kranu nigdy jeszcze nie lałam.) Czy więc do takiej odstanej też go dodawać? Mówiono mi, że tak, ale ja już nie ufam innym :mrgreen:
- Teqila
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 100
- Imię: Agnieszka
Najlepiej nie dodawać chemii jeśli nie trzeba. Antychlor albo inny uzdatniacz jest niepotrzebny jeśli woda jest odstana. Trzeba pamiętać, że każdy preparat ma wpływ na ryby i im mniej tym lepiej ;-)
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 52
- Imię: Joanna
- Kontakt:
Tak też właśnie myślałam.