Chcialabym się dowiedzieć jaki filtr mogę kupić na miejsce tego. Chodzi o to, żeby nie zepsuł się po tygodniu i żeby nie był zbyt drogi. No i też, żeby rybkom było dobrze

Moderator: ModTeam
Ona ma akawa 45l Kubelki sa do akwarium 100l i wiecejmaol pisze:Do filtórw AQUAELa mozna dokupić wymienne elementy - np. turbinki, które z czasem "rozkalibrowują sie " (chodzi o otwór na ośkę) i tracą namagnesowanie. Jeżeli byłaś zadowolona z obecnego filtra, a nie chcesz kupować czegoś lepszego (np. kaskada czy kubełek) proponuję kupić taki sam.
Filtr był dołaczony do zestawu. Akwarium, grzałka, filtr, pokrywa, świetlówka.maol pisze:Filtry kubełkowe są tylko zewnętrzne. Filtry kaskadowe są i wewnętrzne (zanurzalne) i zewnętrzne. Filtr nie wpływa w większym stopniu na obsadę akwarium - także jego zmiana nie powoduje mozliwości hodowli większej ilości ryb.
Tak jak pisałem wcześniej - ponieważ byłaś zadowolona z obecnego filtra, proponuje zakup identycznego. Każda rzecz się zużywa, tym bardziej tani filtr działający bez przerwy kilka lat.
WIesz co chyba troszke przesadziles. Przecierz maol nienapisal że cos zle robisz. Poswieca ci sporo uwagi i dostarcza rzeczowych informacji.Blue pisze:Filtr był dołaczony do zestawu. Akwarium, grzałka, filtr, pokrywa, świetlówka.maol pisze:Filtry kubełkowe są tylko zewnętrzne. Filtry kaskadowe są i wewnętrzne (zanurzalne) i zewnętrzne. Filtr nie wpływa w większym stopniu na obsadę akwarium - także jego zmiana nie powoduje mozliwości hodowli większej ilości ryb.
Tak jak pisałem wcześniej - ponieważ byłaś zadowolona z obecnego filtra, proponuje zakup identycznego. Każda rzecz się zużywa, tym bardziej tani filtr działający bez przerwy kilka lat.
Nie chodziło mi o większą ilosc ryb, tylko o jakość wody. Wiadomo, ze z lepszym filtrem jest lepsza...
maol, wydaje mi się że troche pijesz do mnie. Owszem, nie miałam świetnego filtra. Na poczatku w ogóle mało wiedziałam na ten temat. Jednak wszystko działało jak należy. Teraz mam okazje kupić lepszy filtr więc pytam :| ...
Blue pisze:Na co powinnam jeszcze zwrócić uwagę przy wyborze filtra?