Hej, moim problemem już drugi raz jest jakas dziwna woda w której jakby unosi się "dym". Woda jest lekko mętna i pływają w niej małe drobinki. Po wyłączeniu filtra na wodzie unoszą się smugi. Za pierwszym razem podmieniłam wodę ale to nic nie dało. Dodatkowo w akwarium miaalm jeszcze hydry, więc zdecydowałam się nazałożenie akwarium od nowa: calkowita wymiana wody, mycie żwirku itd. Ryby na ten czas pływaly sobie w innym akwarium. Problem pojawił się jednak od nowa. Sama woda znow mnie tak nie martwii, najgorsze jest to ze wraz z takim problemem rybom (mam neonki, skalary, zwinniki, zbrojniki) zaczyna brakować powietrza. Zwłaszcza zbrojniki gromadzą się nawet pod powierzchnią wody, co jest raczej nienormalne. Temperatura wody to ok 25- 26 stopni, akwarium jest przykryte, przy podmianie wody stosuje aqua safe, a ostatnio dolewałam tez crystalwater z myślą ze to pomoże, ale nic sie nie zmienilo. Proszę o jakąs szybką poradę, nie wiem co robić a boję się ze mi się rybki uduszą
Przy zmianie akwarium dodawalam tetra bactozym.
Za pierwszym razem problem pojawił się nagle bez żadnej podmiany wody, po prostu z dnia na dzień. Za drugim po wymianie wody w akwarium woda była klarowna jakieś kilka dni, dopiero potem zaczął się problem

Pomóżcie !