Tło z czarnej tapety samoprzylepnej - efekt lustra
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: :)
- Kontakt:
Tło z czarnej tapety samoprzylepnej - efekt lustra
Zmieniłem ostatnio tło zew. na czarne z tapety matowej samoprzylepnej, jednak teraz działa ono teraz jak lustro i odbija sie całe akwa na tym tle, czy jeśli zamontuje dodatkową świetlówkę w pokrywie przy tylnej ściance to czy ten efekt zniknie, a jeśli nie co jak sie można pozbyć tego lustrzanego widoku ?
- Kazio
- Akwarysta
- Imię: Kazio
Re: Tło z czarnej tapety samoprzylepnej - efekt lustra
zrobilas po prostu sobie z tylnej szyby lustro. Lampa nic nie pomoze. musisz zmienic tylne tlo. Za bardzo blyszczace widac jest.
Ostatnio zmieniony 2007-10-08, 21:21 przez Kazio, łącznie zmieniany 1 raz.
Twórca wielu złotych ciach. Przynajmniej jest wesoło ;]
Aktualnie akwarysta w uśpieniu... przyczajony tygrys czeka na miejsce i sposobność postawienia baniaka. Z nadzieją na zdobycz większą niż 200l
Aktualnie akwarysta w uśpieniu... przyczajony tygrys czeka na miejsce i sposobność postawienia baniaka. Z nadzieją na zdobycz większą niż 200l
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Olek
- Kontakt:
Najlepiej pomaluj czarnym sprayem steropian bedzie ładnie wyglądało;]
Jeśli pomogłem to naciśnij pomógł 

- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Kłania sie fizyka i jej dział optyka. Jeżeli zaczerni sie szybę, to zawsze zadziała jak lustro. Nie ma na to rady, wszechświata nie zmienisz... :-) Jedyna metoda to ciemne tło za szybą. Ale jeżeli będzie za ciemne, efekt lustra i tak powstanie.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
lisekx, idź do sklepu z artykułami szkolnymi i kup czarny brystol. Wytnij prostokąt o wielkości bocznej ściany twojego akwarium. Następnie przyłóż brystol do tylnej szyby i taśmą przeźroczystą przyklej brystol. Efekt naprawdę wyśmienity :-)
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
- werisal
- Forumowicz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
I o wiele tańszy od kupna tła strukturalnego i zajumje o wiele mniej miejsca. A co Wy proponujecie raczej tło strukturalne, czy zakupić jakieś zdjecie roślinek czy coś tego typu i przykleić na tylnej szybie zbiornika :?:

- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
miałem fototapetę i strasznie pomniejszała akwarium, polecam brystol (jeśli chodzi o zwykłe
tło), tło struktyralne też ładn9ie wygląda szczególnie jeżeli jest w ciemnych kolorach.
tło), tło struktyralne też ładn9ie wygląda szczególnie jeżeli jest w ciemnych kolorach.
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
- werisal
- Forumowicz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Jak będę kupował akwarium to i tak będę miał w zestawie z akwarium tło strukturalne, ale zastanawiałem się czy nie kupić gdzie indziej bez tego tła, ale przekonaliście mnie na tło strukturalne ;-)