Witam
Chciałbym opowiedzieć wam moją historię :-)
Wczoraj zrobiłem test na no3 i wyszedł strasznie, myślę sobie WTF.
Z maolem stwierdziłem że mam za słaby filtr, ok kupi sie drugi lepszy, w końcu urodziny niedługo :-)
Dzisiaj rano wstaję odchodzę do akwarium żeby sie przywitać z rybkami i tak stoje i patrze i nagle rozkmina o lol mam za dużo rybek, tża co zmienić.
A oto moja obsada:
neon inessa- 21
otosek- 5
kosiarka-3
mieczyk-2
brzanka titlleya-4
i gupiki- (info brak :-) )
Co wydać co pozmieniać
Chciałbym mieć skalary ( i zaraz będzie że akwarium za małe)
Co byście na moim miejscu zrobili :?:
Dobór obsady
Moderator: ModTeam
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Dobór obsady
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 174
- Imię: Micha³
Re: Dobór obsady
ja bym się pozbył kosiarek. Gdzieś czytałem że wymagają akwa ponad 120cm dł. Zostawiłbym neonki, otoski, gupiki. Nie wiem co z mieczykami i brzankami bo nie znam tych rybek. Skalary to chyba nie bo lubią jak jest ich więcej i akwa za małę ale to już wiesz:)
112l roślinne - HM, HC, rotala rotundifolia, didiplis diandra, blyxa japonica
30l mcharium - erect moss, fontinalis antypyretica, flame moss, spiky moss oraz riccia sp. Dwaft
25l mcharium - taiwan moss, peacock moss, fissidens fontanus oraz subwassertang i riccardia chamedryfolia
7,5l - stringy moss
Pozdrawiam, Michał Danielczyk
30l mcharium - erect moss, fontinalis antypyretica, flame moss, spiky moss oraz riccia sp. Dwaft
25l mcharium - taiwan moss, peacock moss, fissidens fontanus oraz subwassertang i riccardia chamedryfolia
7,5l - stringy moss
Pozdrawiam, Michał Danielczyk
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Grzegorz
daruj sobie te skalary. Wiem, że śliczne i wogóle, ale w 120l na prawdę się nie wpasują. Będzie problem prędzej czy później.
kosiarki i mieczyki bym oddał.
Co to znaczy, że gupiki brak info? Jesy ich aż tyle?
Wogóle to zostawiłbym te neony, otoski i brzanki. Było by fajnie i nie byłoby przerybienia.
kosiarki i mieczyki bym oddał.
Co to znaczy, że gupiki brak info? Jesy ich aż tyle?
Wogóle to zostawiłbym te neony, otoski i brzanki. Było by fajnie i nie byłoby przerybienia.
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
wiesz jak to jest z gupikami, rodzą się zjadają się teraz jest ich ok 3-4 starych i młode ale te nie do policzenia
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat