mam takie pytanko:co sądzicie o trzymaniu 300gupików w 25L?
Moderator: ModTeam
- PIO
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Piotr
- Kontakt:
mam takie pytanko:co sądzicie o trzymaniu 300gupików w 25L?
Firma ubezpieczeniowa kazała mi pozbyć się zbiornika 1500 litrów. Nie miałem co zrobić z rybami i roślinkami bo po tym wydarzeniu bo żadna inna firma nie chciała ubezpieczyć domu.
Więc pozbyłem się 1500 i przełożyłem zawartość do 25 i 30 :evil:
Więc pozbyłem się 1500 i przełożyłem zawartość do 25 i 30 :evil:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2007-10-28, 13:46 przez PIO, łącznie zmieniany 2 razy.
Piotr Krasucki
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Re: mam takie pytanko:co sądzicie o trzymaniu 300gupików w 25L?
Czy to ma być głupi żart???
Czy ty masz coś takiego w domu, czy znalazłeś to w necie. Za takie rzeczy powinno się karać.
[ Dodano: 2007-10-27, 15:26 ]
Pooddawaj te rybki jak najprędzej, to jest istna męczarnia.
Czy ty masz coś takiego w domu, czy znalazłeś to w necie. Za takie rzeczy powinno się karać.
[ Dodano: 2007-10-27, 15:26 ]
Pooddawaj te rybki jak najprędzej, to jest istna męczarnia.
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
PIO, kto ci kaze trzymac ryby w 1500l ? Wsadz je do 250l chociaz.
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
A co zrobiłeś z resztę ryb???
Miałeś trzciniaka
Miałeś trzciniaka
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
- Gosia
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 160
- Kontakt:
Przegięcie. Oddaj te ryby albo szybko kup większy zbiornik bo nie wieże że nie mógł byś trzymać zbiornika o pojemnosci np. max 500 L. niechce mi sie wq to wieżyć ze trzymasz taka ilosc w 25 l przecież wystarczy jedna noc żeby wszystkie lub część z nich padła z braku tlenu.
- picia1992
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Widziałem i słyszałem o małych akwariach ale to juz jest tragedia nawet nie chce mi się pisać bo przecierz nawet male dziecko wie że co z dużo to nie zdrowo kup jakieś akwa np 150l i je tam wsadz
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Tomek
jesli to mial bc zart to zdeczka przegioles :/ a jesli naprawde tak zrobiles to jestes psychicznie chorym czlowiekiem. jedyne co mnie pociesza ze dzieki bogu pewnie i tak te ryby nie zyja i sie nie mecza juz. bo w takiej "puszcze sardynek nie maja prawa pzrezyc dluzej niz pare godzin :/
- PIO
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
JAJOO napisał :/ a jesli naprawde tak zrobiles to jestes psychicznie chorym czlowiekiem.
jajoo ma rację , w pewnym sensie, wiedziałem że ten temat wywoła takie niemiłe komentarze :-P Dla gupików już zamówiłem 150 litrów, u mnie w domu żadna ryba nie zdechła od 2 lat i nie zdechnie , mam doświadczenie w trzymaniu setek ryb , przy braku zbiorników . Trzciniaka mam , w sklepie znajoma sprzedawczyni go przechowuje, tak samo jak resztę gabońskich i cherry, połowę gupików już posprzedawałem . Po za tym nie macie racji . 25 litrów dla tej odmiany, którą mam to nie męczarnia , największe mają 2 cm.
Napowietrzanie mam mocne ale te gupiki to efekt mojej wieloletniej pracy , pierwszą parkę znalazłem w rowie obok mojej działki :mrgreen: i dałem jej szanse na życie u mnie w ciepłym akwarium . ta odmiana jest niesamowicie wytrzymałe na zimno i niedotlenienie<Gosia się myli>, z tej parki wyszła wielotysięczna rodzinka :mrgreen: a w rowie obok działki nie ma gupików od tej zimy sprzed 2 lat kiedy było 30 st. mrozu :-(
cała woda w rowie zamarzła
[ Dodano: 2007-10-28, 11:31 ]
przypuszczam że to krzyżówka Endlera i jakiejś innej dzikiej formy :roll:
Poniżej macie mój zbiorniczek 25 litrów <KLIKNIJCIE OBRAZEK> wcale nie wygląda na przerybiony ale nie wiem czy zdajecie sobie sprawę że pływają w nim teraz 163 rybki :-P
i wcale nie jestem z tego dumny !!!
Ale sztuką jest utrzymać przy życiu bojownika syjamskiego , dwóch wąsaczy niebieskich, 1 krewetki gabońskiej , 8 red cherry , ponad 100 gupików w 25 litrach tak aby nie wyglądały na przerybione :-P
:-? :-/ :-|
:-) :-) :-)
[ Dodano: 2007-10-28, 11:32 ]
...ach tam jeszcze pływa 1 piskorek :-/
[ Dodano: 2007-10-28, 17:01 ]
a teraz do JAJOO : - wszystkie ryby mają sie dobrze i żyją i się w cale nie męczą :mrgreen:
jajoo ma rację , w pewnym sensie, wiedziałem że ten temat wywoła takie niemiłe komentarze :-P Dla gupików już zamówiłem 150 litrów, u mnie w domu żadna ryba nie zdechła od 2 lat i nie zdechnie , mam doświadczenie w trzymaniu setek ryb , przy braku zbiorników . Trzciniaka mam , w sklepie znajoma sprzedawczyni go przechowuje, tak samo jak resztę gabońskich i cherry, połowę gupików już posprzedawałem . Po za tym nie macie racji . 25 litrów dla tej odmiany, którą mam to nie męczarnia , największe mają 2 cm.
Napowietrzanie mam mocne ale te gupiki to efekt mojej wieloletniej pracy , pierwszą parkę znalazłem w rowie obok mojej działki :mrgreen: i dałem jej szanse na życie u mnie w ciepłym akwarium . ta odmiana jest niesamowicie wytrzymałe na zimno i niedotlenienie<Gosia się myli>, z tej parki wyszła wielotysięczna rodzinka :mrgreen: a w rowie obok działki nie ma gupików od tej zimy sprzed 2 lat kiedy było 30 st. mrozu :-(
cała woda w rowie zamarzła
[ Dodano: 2007-10-28, 11:31 ]
przypuszczam że to krzyżówka Endlera i jakiejś innej dzikiej formy :roll:
Poniżej macie mój zbiorniczek 25 litrów <KLIKNIJCIE OBRAZEK> wcale nie wygląda na przerybiony ale nie wiem czy zdajecie sobie sprawę że pływają w nim teraz 163 rybki :-P
i wcale nie jestem z tego dumny !!!
Ale sztuką jest utrzymać przy życiu bojownika syjamskiego , dwóch wąsaczy niebieskich, 1 krewetki gabońskiej , 8 red cherry , ponad 100 gupików w 25 litrach tak aby nie wyglądały na przerybione :-P
:-) :-) :-)
[ Dodano: 2007-10-28, 11:32 ]
...ach tam jeszcze pływa 1 piskorek :-/
[ Dodano: 2007-10-28, 17:01 ]
a teraz do JAJOO : - wszystkie ryby mają sie dobrze i żyją i się w cale nie męczą :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Piotr Krasucki
- Mariusz86
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Mariusz
- Kontakt:
Ryba na zdjęciu RSCN1132.JPG widać, że jest ewidentnie skarłowaciała.. spojrzyj na wielkość oka w stosunku do pyska i ciała.. Ten gupiki pewnie ma już swoje latka, a jest wciąż mały.. Jak długo taka ilość gupików trzymasz w takim zbiorniku??
Doścignąć niedoścignione...
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Olek
- Kontakt:
Nie chce cie obrażać ale czy ty masz coś z głową 300 gupików w 25 L oddaj sie na leczenie a nie zajmuj się akwarystyką 300 gupików to chyba 400 L
Jeśli pomogłem to naciśnij pomógł 

- Pojemność akwarium: 80
- Kontakt:
ostre słowa typu weź się lecz proszę na pw, ale zgadzam się w zupełności, że takie postępowanie jest co najmniej godne zastanowienia. Abstrahując zresztą od trzymania tak dużej ilości ryb w małym zbiorniku. Po pierwsze martwi mnie ta pierwsza para - co to za krzyżówka? Chowanie krzyżówek nie jest najlepsze zwłaszcza jeśli nie jesteśmy pewi co to jest... Zastanawiam się także nad tym co pisałeś o tym, że cała ta armia wyszła z jednej parki - czy przez cały cza prowadziłeś chów wsobny? czy dodawałeś "świeżą krew" bo jeśli ciągle mnożyły się wewnątrz tej samej grupy genów to mogą one być nie tylko skarłowaciałe, ale i z dużą ilością wad genetycznych...Oloakwa pisze:Nie chce cie obrażać ale czy ty masz coś z głową 300 gupików w 25 L oddaj sie na leczenie a nie zajmuj się akwarystyką 300 gupików to chyba 400 L
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
Od samego początku posty tego osobnika wydawały mi się trochę naciągane i niedorzeczne. Koszt założenia akwarium 1500 litrów to koszmarny koszt. Samo akwarium, szafka i oświetlenie ma wartość pewnie jakieś 10-12 tyś, taka była bowiem cena zestawu 1000l, który fundował Wromak w swoim konkursie nie mówiąc już o cenie pozostałych elementów. Koszt utrzymania takiego zbiornika to pewnie średnia pensja. Więc twierdzenie, że taki kolos jest własnością 8 latka to chyba kpiny. No chyba, że rodzice faktycznie nie mają co robić z kasą. Dziecięca fantazja nie ma granic więc nie komentowałem tego. Jednak pytanie typu:
Co sądzicie o trzymaniu 300 gupików w 30 czy 50 litach to już totalna głupota. Powstrzymam się od dalszych komentarzy. Jednak ciekawi mnie po co zakładany jest tak bezsensowny temat. Zaczynasz się też kolego gubić w swoich fantazjach. Skoro twierdzisz, że gupiki są efektem twojej "wieloletniej pracy" to chyba zaczynałeś tą przygodę jeszcze zanim mam skończyła ci zmieniać pieluchy. Gratulacje zatem.
Co sądzicie o trzymaniu 300 gupików w 30 czy 50 litach to już totalna głupota. Powstrzymam się od dalszych komentarzy. Jednak ciekawi mnie po co zakładany jest tak bezsensowny temat. Zaczynasz się też kolego gubić w swoich fantazjach. Skoro twierdzisz, że gupiki są efektem twojej "wieloletniej pracy" to chyba zaczynałeś tą przygodę jeszcze zanim mam skończyła ci zmieniać pieluchy. Gratulacje zatem.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Ze względu na dużą kontrowersyjność tematu i bezsens dalszej "śledczej" dyskusji wątek zamykam.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back