witam
mam pewien problem z woda jak to jest ze 3 dni po wyczyszczeniu akwariumu z krabem tęczowym woda robi sie lekko mętna piasek jest dokładnie czyszczony filtr chodzi cały czas a korzenia nie mam , jak oni to robia w sklepach zoo że maja tak krystalicznie czystą wode ( jezeli temat powtórzyłam to przepraszam ale mimo wszystko bardzo prosze o rade - naprawde nie mam czasu czytac tych wszystkich postów )
z góry dziękuje :->
znowu o wodzie
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Aldona
- Kontakt:
znowu o wodzie
AKWARIUM 240l malawi pseudotropheus saulosi
-
- Forumowicz
- Imię: Norbert
Re: znowu o wodzie
nigdy nie miałem krabów ale niektórzy sklepikarze używają środków chemicznych do redukcji optycznego zmętnienia wody, po to by woda była krystalicznie czysta
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
no ja niestety zadnych srodków chemicznych nie moge stosowac bo karby tego nienawidząnorbi pisze:nigdy nie miałem krabów ale niektórzy sklepikarze używają środków chemicznych do redukcji optycznego zmętnienia wody, po to by woda była krystalicznie czysta
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
W sklepach po prostu bardzo często podmienia się wodę- zwykle codziennie. A w warunkach domowych traktuj akwarium z krabem jak każde akwarium, z filtracją i właściwą podmianą. Jak dasz wodzie trochę czasu na "dojrzenie", sama sie wyklaruje.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Stały bywalec
- Kontakt:
mam nadzieje - zazwyczaj jest tak ze z dnia na dzien woda jest bardzie metna moze to mój piasek kwarcowy to robi , juz sama nie wem :-/maol pisze:W sklepach po prostu bardzo często podmienia się wodę- zwykle codziennie. A w warunkach domowych traktuj akwarium z krabem jak każde akwarium, z filtracją i właściwą podmianą. Jak dasz wodzie trochę czasu na "dojrzenie", sama sie wyklaruje.
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Zamykam ze wzgledu, iz temat o mlecznej wodzie i piasku kwarcowym byl omawiany na forum niejednokrotnie.
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.