znowu o wodzie

Tematy dotyczące wody w naszych akwariach.

Moderator: ModTeam

aldona
Stały bywalec
Pojemność akwarium: 0
Imię: Aldona
Kontakt:

znowu o wodzie

Post autor: aldona » 2007-10-30, 19:21

witam

mam pewien problem z woda jak to jest ze 3 dni po wyczyszczeniu akwariumu z krabem tęczowym woda robi sie lekko mętna piasek jest dokładnie czyszczony filtr chodzi cały czas a korzenia nie mam , jak oni to robia w sklepach zoo że maja tak krystalicznie czystą wode ( jezeli temat powtórzyłam to przepraszam ale mimo wszystko bardzo prosze o rade - naprawde nie mam czasu czytac tych wszystkich postów )
z góry dziękuje :->
AKWARIUM 240l malawi pseudotropheus saulosi

norbi
Forumowicz
Imię: Norbert

Re: znowu o wodzie

Post autor: norbi » 2007-10-30, 19:28

nigdy nie miałem krabów ale niektórzy sklepikarze używają środków chemicznych do redukcji optycznego zmętnienia wody, po to by woda była krystalicznie czysta

aldona
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: aldona » 2007-10-30, 19:35

norbi pisze:nigdy nie miałem krabów ale niektórzy sklepikarze używają środków chemicznych do redukcji optycznego zmętnienia wody, po to by woda była krystalicznie czysta
no ja niestety zadnych srodków chemicznych nie moge stosowac bo karby tego nienawidzą

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Pojemność akwarium: 200
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski

Post autor: maol » 2007-10-30, 19:56

W sklepach po prostu bardzo często podmienia się wodę- zwykle codziennie. A w warunkach domowych traktuj akwarium z krabem jak każde akwarium, z filtracją i właściwą podmianą. Jak dasz wodzie trochę czasu na "dojrzenie", sama sie wyklaruje.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

aldona
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: aldona » 2007-10-30, 20:10

maol pisze:W sklepach po prostu bardzo często podmienia się wodę- zwykle codziennie. A w warunkach domowych traktuj akwarium z krabem jak każde akwarium, z filtracją i właściwą podmianą. Jak dasz wodzie trochę czasu na "dojrzenie", sama sie wyklaruje.
mam nadzieje - zazwyczaj jest tak ze z dnia na dzien woda jest bardzie metna moze to mój piasek kwarcowy to robi , juz sama nie wem :-/

Awatar użytkownika
D4ni3l
Zakręcony forumowicz
Pojemność akwarium: 240
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: D4ni3l » 2007-10-30, 20:32

Zamykam ze wzgledu, iz temat o mlecznej wodzie i piasku kwarcowym byl omawiany na forum niejednokrotnie.
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.

Zablokowany