:shock: wiem że mogę się troszkę wygłupić tym tematem ale cóż, historia warta opisania.
Dzisiaj rano wstałem troszkę wcześniej tak ok 5am spoglądam w akwarium zapalam oświetlenie nocne zrobione z diód i co widzę góra cabomby była złożona tak jakby był to łodyga, normalnie jest przepięknie rozpostarta. To samo było z rotalą wspaniałą jej górne liście przylegały do łodygi :shock:
Zauważyliście kiedyś coś takiego????
P.S. Jeszcze jedna dziwna sytuacja: mianowicie patrze gdzie są rybki a tam trzy neonki jeden za drugim świrują po całym akwa.
Ach wspaniały jest świat w akwarium, nie ma lepszego hobby.
Zaskoczenie
Moderator: ModTeam
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Zaskoczenie
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Zaskoczenie
Ja u siebie nie zaobserwowałem tego, ale myślę, że to naturalne, że roślinki w nocy się "składają". Tak samo jest z roślinami, które żyją w ziemilolek pisze::shock: wiem że mogę się troszkę wygłupić tym tematem ale cóż, historia warta opisania.
Dzisiaj rano wstałem troszkę wcześniej tak ok 5am spoglądam w akwarium zapalam oświetlenie nocne zrobione z diód i co widzę góra cabomby była złożona tak jakby był to łodyga, normalnie jest przepięknie rozpostarta. To samo było z rotalą wspaniałą jej górne liście przylegały do łodygi :shock:
Zauważyliście kiedyś coś takiego????
P.S. Jeszcze jedna dziwna sytuacja: mianowicie patrze gdzie są rybki a tam trzy neonki jeden za drugim świrują po całym akwa.
Ach wspaniały jest świat w akwarium, nie ma lepszego hobby.

Akwarystyka jest piękna.. wiem

Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
- werisal
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Jak ja wam wszystkim zazdroszcze
Oglądać rybki, rano wieczór wednie w nocy... Kiedy tylko dusza zapragnie. I na dodatek nie jesteś w stanie wiedzieć na temat akwarium wszystkiego, czego przykładem jest lolek ;-) Zawsze znajdzie się coś co jest warte uwagi i moze być nowością, ale w naturze czymś całkiem naturalnym ;-)

- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Kontakt:
Zaraz wyjeżdżam ciekawe jak będzie wyglądało akwa za 4 dni??? Mam nadzieję że będzie jeszcze "wyglądało"
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Hubert
U mnie kabomby tez tak maja w nocy tego nie widzialem ale jeszcze jak swiecilo sie swiatlo powoli juz sie skladala im pozniejszy wieczor. Dlatego teraz zrobilem tak ze o 20 wylacza sie swiatlo.
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Kontakt:
Wróciłem z weekendu. Rybki po mojej 4 dniowej nieobecności maja się dobrze, są żwawe i GŁODNE. Roślinki sporo podrosły, a w szczególe Rotala Wspaniała.
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Ja składanie się zauważyłam u nadwódki wielonasiennej. zawsze patrzę wieczorem na akwa :mrgreen:
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Olek
- Kontakt:
Ja też kidyś wstałem okolo 5 może 4:30 zaswiecilem akwa i się wystraczyłem moczarki jakoś złożony myśle że jakaś choroba czy cos no ale tak to juz jest z tymi roślinkami;]
Jeśli pomogłem to naciśnij pomógł