Aaa! Zadużo "molci"!
Moderator: ModTeam
- Kamka
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Klaudia
- Kontakt:
Aaa! Zadużo "molci"!
Moje molinezje czarne rozmnażają się w niewyobrażalnym tempie. Kilku znalazłam dom, ale co robić z reszta, nikt nie ma ochoty na molinezje. (kilka zostawiam sobie) Co robić z resztą i jak to "zahamować"?(o ile sie da:P)
Przepraszam serdecznie za me błędy.
Ja daje POMÓGŁ-wy też dawajcie;D
- Mariusz86
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Mariusz
- Kontakt:
Re: Aaa! Zadużo "molci"!
Nie da się zachamować rozmnażania Molinezji bo jak ogólnie wiadomo nawet bez samca potrafi przejść jeszcze kilka porodów (potrafią przechowywać pleminiki w sobie).. Jedynym sposobem jest sprzedanie wszystkich samic i zostawienie samych samców.. na 100% się nie rozmnożą :mrgreen: .. ale chyba nie o to chodzi.. Przejdź się po zoologicznych sklepach, tam z pewnością przyjmą Molinezje.. Może nawet wpadnie kilka groszy ;-)
Doścignąć niedoścignione...
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
ewentualnie jest jeszcze opcja - dołożyć do akwa coś, co sukcesywnie będzie zmniejszało populację małych molinezji i przetrwają tylko najsilniejsze... Jednym słowem przerobić je na żywy pokarm, tak, wiem, to brutalne, ale z drugiej strony - naturalne...
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
- Kamka
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Klaudia
- Kontakt:
A no właśnie chłopaki: co do zoologa to tak, racja Mariusz. Jest tylko problem. Sprzedawcy cos nie chca przyjmowac rybek. Ale spoko, zrobie jak mówisz.
Teraz Morter: Fakt, dobry sposób, ale akwarium i tak jest już troche przerybione :-/ poza tym szkoda mi ich :-P
dzieki za pomoc
Teraz Morter: Fakt, dobry sposób, ale akwarium i tak jest już troche przerybione :-/ poza tym szkoda mi ich :-P
dzieki za pomoc
Przepraszam serdecznie za me błędy.
- andrzej1234
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
Słuchaj ja miałem problemy z oddaniem mojego pierwszego bojownika, ale trzeba ładnie się uśmichać (myślę że z tym nie będziesz miała problemu :mrgreen: :mrgreen: ), i baaardzo chwalić swoje rybki, jakie to one są spokojne, że sama się dziwisz, że są w doskonałej formie, zdrowe bez skazy :-D. W końcu sprzedawcy w zoologach też tak robią. Kto mieczem wojuje... :-DKamka pisze:Jest tylko problem. Sprzedawcy cos nie chca przyjmowac rybek