małe ryby ale z kąd
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
małe ryby ale z kąd
wczoraj w czasie podmiany wody zauwazyłem maluśką rybke może miała 0,6cm dzisiaj rano patrze a tam pływa 2 taka sama z kąd sie mogły one wziąść mam molinezje mieczyki i gupiki czy któreś z tych ryb rodza około jedną rybe na dzień bo mi się wydaje że w jeden dzień powinny wszystko urodzić bardzo prosze o pomoc
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Darek
Re: małe ryby ale z kąd
No wiesz musimy wiedziec czy masz gupiki same samce czy tak samo molinezje czy mieczyki. Podaj ich plci. A moze sie pochowaly. Masz duzo roslin?

-
- Zainteresowany
- Kontakt:
mam mało roślin a w mieczykach molinezjach i gupikach mam samce i samice
-
- Forumowicz
Mógłbyś wstawic zdjecia malych albo rodzicow?Zauwazyles zebys ktora z samic jakiegos gatunku byla gruba?Najlepiej male przelozyc do osobnego zbiornika. Masz jakis? Lub chociaz narazie kotnik a potem sobie zakupisz jakies male 20l awka chyba ze juz masz albo wieksze

-
- Zainteresowany
- Kontakt:
gupik jest dość gruby ale mi chodzi o to czy ryby się rodzą wszystkie w 1 dzień czy co pare godzin po jednej
-
- Forumowicz
Zalezy. Albo rybka jeszzce uriodzi, urodzila tylko dwie bo mozliwe ze byla zestresowana, rybka jak rodzi musi miec spokuj. Albo drugie wyjscie to takie ze moze juz urodzila i mieczyki albo molly je zjadly. I tylko najsilniejsze sie uchronily.

- Inos
- Forumowicz
- Imię: Iwona
Najprawdopodobniej zostały zjedzone.Brak roślin powoduje że nowonarodzone rybcie nie mają schronienia.
Młode samice które rodzą pierwszy raz np. molinezje, zwykle rodzą mniej rybek i narybek jest mniejszy, z biegiem czasu to się zmieni .
Jeśli zapewnisz narybkowi dostateczną ilość roślin lub innych kryjówek to niedługo nie będziesz wiedział co zrobić z licznym potomstwem swoich pupili.
Młode samice które rodzą pierwszy raz np. molinezje, zwykle rodzą mniej rybek i narybek jest mniejszy, z biegiem czasu to się zmieni .
Jeśli zapewnisz narybkowi dostateczną ilość roślin lub innych kryjówek to niedługo nie będziesz wiedział co zrobić z licznym potomstwem swoich pupili.
pozdrawiam
Inos
Inos
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Bogdan
- Kontakt:
Winny może być także filtr, który powciągał małe rybki. Mała ilość schronienia powoduje że narybek chowa się za co tylko może, także za filtr. Jeżeli nie jest to filtr gąbkowy lub inny ale mający jakieś zabezpieczenie to rybcie zostaną wciągnięte.
-
- Zainteresowany
- Kontakt:
no to jak je tam wciągło to bedą tam jakieś kości? ma ktoś z was dużo zdjęć z ciężarnymi molinezji gupikami i mieczykami bardzo prosze albo o wystawienie w rzucie lub wysłanie na email wtrybuch@o2.pl
- OneBlood
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 20
- Imię: Roman
- Nazwisko: Sochacki
Mozliwe ze ryby sa gdzies pochowane a ty sie niemozesz ich doszukac ;-) Wszystkie ryby jakie masz w akwa sa zyworodne wiec to moze byc narybek kazdej ryby z twojego akwa (oczywiscie samicy :mrgreen: )
-
- Zainteresowany
- Kontakt:
między białym a szarym
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
Jeśli to narybek gupika to może leżeć na dnie z braku lepszych kryjówek, Jeśli masz podłoże z grubego żwirku to postępuj ostrożnie bo małe mogą być między kamykami.
Myślę że młode to potomstwo gupika.
Myślę że młode to potomstwo gupika.