Podłoże
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Radek
Podłoże
Chce wymienić swoje podłoże w moim zbiorniku 50l. Chciałem kupić piasek kwarcowy: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=300808197
Co o tym sądzicie? Jakie roślinki ewentualnie do tego? Jakieś kamienie lub kokos itp.?
Muszę to wszystko wiedzieć ponieważ chcę zrobić restart mojego akwarium!!!
Co o tym sądzicie? Jakie roślinki ewentualnie do tego? Jakieś kamienie lub kokos itp.?
Muszę to wszystko wiedzieć ponieważ chcę zrobić restart mojego akwarium!!!
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Podłoże
A co chcesz w tym akwarium trzymać?
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Nowicjusz
RYBY ;)maol pisze:A co chcesz w tym akwarium trzymać?
Nie no żartuje mam pare rybek... Ale nie wiem czy robi to jakąś różnicę jakie rybki będą w tym akwariu. Nie wystarczy że podoba mi się piasek w stylu plaży po środku akwarium zaczynając od tyłu a kończąć na przodzie. A po bokach coś ciemniejszego.
- maol
- Moderator
Dobra - jak z tej strony, to też przywalę - kopiące w dnie czy pływające w toni? Wymagające otwartej przestrzeni czy wielu kryjówek? Ryba rybie nierówna...
Poza tym, pytałem nie o ryby, tylko ogólnie. Inne podłoże dajesz do typowego holendra, inne dla pielęgniczek. Jeszcze inne dla malawi... To się akurat w 50l nie zmieści, ale kto wie, co TY planujesz?
Poza tym, pytałem nie o ryby, tylko ogólnie. Inne podłoże dajesz do typowego holendra, inne dla pielęgniczek. Jeszcze inne dla malawi... To się akurat w 50l nie zmieści, ale kto wie, co TY planujesz?
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Nowicjusz
Mam 3 kiryski, 10 brzanek sumatrzańskich, planuje krewetki.... może jeszcze coś ale za bardzo nie mam pojęcia...
- maol
- Moderator
No to zacznijmy od tego, że widzę tu problem. Po pierwsze, masz znacznie za dużo brzanek jak na 50l wody. W takim zbiorniku wogóle nie powinno ich być, co najwyżej naprawdę małe stadko 4-5 szt, i to wyjątkowo i na krótko. Druga rzecz - brzanki wymagają zarośniętego akwa, z dużą ilością roślin zapewniających im schronienie. Kiryski - wręcz odwrotnie - wymagają plaży... Jak chcesz to razem pogodzić w 50l? Zresztą kiryski - masz ich za mało, powinno byc stado minimum 5 szt - i również wymagają większego zbiornika...
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Piotr
- Kontakt:
cytuje nie wiem kogo ale gdzieś wyczytałem "już słyszę mlaskanie" chodzi mi o krewetki do tej obsady
to ja pisałem.. to ja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: - Dzidek
to ja pisałem.. to ja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: - Dzidek
Ostatnio zmieniony 2008-01-25, 14:50 przez szalinski_2005, łącznie zmieniany 1 raz.
miłego dnia 

-
- Nowicjusz
Coś nie tak z tymi krewetkami?
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Piotr
- Kontakt: