Kilka pytań

Dzial poświęcony ogólnie akwariom slodkowodnym.

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
lolek
Zakręcony forumowicz
Pojemność akwarium: 126
Imię: Karol
Kontakt:

Kilka pytań

Post autor: lolek » 2008-02-25, 18:51

Mam kilka pytań z różnych dziedzin więc postanowiłem napisać w tym dziale forum.
Po klęsce spowodowanej nieumiejętnym igraszkom z CO2 musiałem zrestartować mój zbiornik. Mam teraz czyste akwarium, i wyjściową sytuację do założenia akwarium.

1 pytanie
Obsada:
2 pary Ramirezek
2 pary Kakadu
8 otosków
x neonków czerwonych
x drobnoustek beckforda

Co sądzicie o takim doborze Pielęgniczek????

2 pytanie
0,57w oświetlenie (dodana folia aluminiowa). Czy przy takim oświetleniu mogę mieć trawniczek??

3 pytanie
Czy kupno do akwarium tła strukturalnego ma jakikolwiek sens???? Jak to wygląda i jak się prezentuje??
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat

Awatar użytkownika
RAMZES
Przyjaciel forum
Pojemność akwarium: 0
Imię: Pawe³
Kontakt:

Re: Kilka pytań

Post autor: RAMZES » 2008-02-25, 19:02

Przede wszystkim zapomniałeś o dwóch przynajmniej dla mnie ważnych sprawach wielkość zbiornika(wymiary) i jakim masz oświetlenie określ sam (jasno półmrok) bądź napisz (żarówka , świetlówka itd.) każda żarówka daje inne światło.
Co do tła strukturalnego to nie będę się wypowiadał bo niewiele o nim wiem.

Awatar użytkownika
kbtor
Moderator
Pojemność akwarium: 0
Imię: Krzysiek

Re: Kilka pytań

Post autor: kbtor » 2008-02-25, 19:17

lolek, na taki litraż to maksymalnie po parce tych pielęgniczek. Kakadu może wymagać haremu, zależy na jakiego samca trafisz.

8 otosków zmniejszył bym do 6

W takim akwarium można spróbować dać dwa stada rybek. Jednak Ja skupiłbym się na jednym gatunku ( mowa o kąsaczowatych )
Obrazek

ODPOWIEDZ