Mam kilka pytań z różnych dziedzin więc postanowiłem napisać w tym dziale forum.
Po klęsce spowodowanej nieumiejętnym igraszkom z CO2 musiałem zrestartować mój zbiornik. Mam teraz czyste akwarium, i wyjściową sytuację do założenia akwarium.
1 pytanie
Obsada:
2 pary Ramirezek
2 pary Kakadu
8 otosków
x neonków czerwonych
x drobnoustek beckforda
Co sądzicie o takim doborze Pielęgniczek????
2 pytanie
0,57w oświetlenie (dodana folia aluminiowa). Czy przy takim oświetleniu mogę mieć trawniczek??
3 pytanie
Czy kupno do akwarium tła strukturalnego ma jakikolwiek sens???? Jak to wygląda i jak się prezentuje??
Kilka pytań
Moderator: ModTeam
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Kilka pytań
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: Kilka pytań
Przede wszystkim zapomniałeś o dwóch przynajmniej dla mnie ważnych sprawach wielkość zbiornika(wymiary) i jakim masz oświetlenie określ sam (jasno półmrok) bądź napisz (żarówka , świetlówka itd.) każda żarówka daje inne światło.
Co do tła strukturalnego to nie będę się wypowiadał bo niewiele o nim wiem.
Co do tła strukturalnego to nie będę się wypowiadał bo niewiele o nim wiem.
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Re: Kilka pytań
lolek, na taki litraż to maksymalnie po parce tych pielęgniczek. Kakadu może wymagać haremu, zależy na jakiego samca trafisz.
8 otosków zmniejszył bym do 6
W takim akwarium można spróbować dać dwa stada rybek. Jednak Ja skupiłbym się na jednym gatunku ( mowa o kąsaczowatych )
8 otosków zmniejszył bym do 6
W takim akwarium można spróbować dać dwa stada rybek. Jednak Ja skupiłbym się na jednym gatunku ( mowa o kąsaczowatych )