Help! Ramirezy złożyły ikrę!!!
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 72
- Imię: Anita
Help! Ramirezy złożyły ikrę!!!
Rybki mam od tygodnia a ramirezy złożyły mi już ikrę na kamieniu:) Fajnie by było, gdybu się coś wykluło, ale nie mam pojęcia jak się tym zaopiekować. niestety drugiego akwarium nie mam, ale mam kotnik. Czy są jakieś szanse na potomstwo?
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Re: Help! Ramirezy złożyły ikrę!!!
Trochę mało informacji , np. jakie masz rybki oprócz ramirezek ? jakie warunki itp . Wtedy postaramy się pomóc.
-
- Zainteresowany
Mam 4 ramirezy i 4 mieczyki w 72l. coraz mniej tej ikry, więc chyba nic z tego nie będzię. myślałam żeby zakryć ten kamien z ikrą takim kotnikiem z siatki. można tak zrobić? czy to a sens?
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Grzegorz
to ramirezki nie pilnują własnej ikry?
Ja bym bardziej się obawiał o parametry wody i czy ikra nie spleśnieje, lub rybki same ja zjedzą, bo uznaja, że nie ma szans na małe w takich warunkach.
Ja bym bardziej się obawiał o parametry wody i czy ikra nie spleśnieje, lub rybki same ja zjedzą, bo uznaja, że nie ma szans na małe w takich warunkach.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Marcin
U mnie ramirezki składały ikrę 5 razy cztery razy ją zjadły a za piątym wychowały młode. Jeśłi to ich pierwsze tarło to raczej nie masz co liczyć na młode.
-
- Zainteresowany
niby jedna pilnowała, ale nie upilnowała wszystkiego. włożyłam ten kamień z ikrą do kotnika, ale nie wiem czy jest sens. Czy jest możliwe że Ramirezy wychowa.łyby swoje młode w jednym zbiorniku z innymi rybami? nie bardzo w to wierzę. chyba nie ma wyjścia, tylko trzeba kupić drugie akwarium, żeby udało się wychodować. jak myślicie?