Słuchajcie w piątek kupilem samice gupika i przyniosłem do domu ale nie przyglądalems ie jej dokladnie ... tylko dzis zoaczylem ze ma czarną kropke i większy niz zwykle brzuch
przeniosłem ją do akwa 10 litorwego i ona tam nosem jezdzi o sciannach akwa jak szalona
dobrze zrobiłem ?? czy ona jest w ciązy czy to tylko fałszywy alarm
Czy dobrze zrobiłem z gupikiem? POMOCY!!!
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 55
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Czy dobrze zrobiłem z gupikiem? POMOCY!!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Ewelina
- Kontakt:
Re: Czy dobrze zrobiłem z gupikiem? POMOCY!!!
Witam,nie za bardzo wiem,o jaką czarną kropkę Ci chodzi,bo zdjęcie jest mało wyraźne,więc w tej kwesti nic nie poradzę,ale odnośnie grubego brzuszka to stawiałabym na to,że jest w ciąży!Pływanie wzdłuż szyby to moim zdaniem normalne zachowanie,a jej aktywność wskazuje na to,że jest zdrowa...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Stały bywalec
- Imię: Alicja
To co ja widzę na ekranie monitora to nie jest żadne akwa 10l tylko jakaś prawdopodobnie 5l butelka plastykowa i w tej sytuacji z braku dostępu do powietrza to ryba niedługo się udusi.
Jeżeli już w ostatecznej ostateczności chcesz tą butelkę na krótki czas kwarantanny wykorzystać to lepiej wytnij jedną z bocznych ścian i połóż poziomo (oczywiście z zakrętką)
Kiedyś jak nie miałam kwarantannowego to tak zrobiłam dla potrzeb kilkugodzinnej kąpieli i rybka przynajmniej się spokojnie zachowywała i nie groził jej brak tlenu.
Jeżeli już w ostatecznej ostateczności chcesz tą butelkę na krótki czas kwarantanny wykorzystać to lepiej wytnij jedną z bocznych ścian i połóż poziomo (oczywiście z zakrętką)
Kiedyś jak nie miałam kwarantannowego to tak zrobiłam dla potrzeb kilkugodzinnej kąpieli i rybka przynajmniej się spokojnie zachowywała i nie groził jej brak tlenu.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 55
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Tam jest akwa 10 litrowe a za nim stoi butelka z odstaną wodą !!!! Chyba wiem ze w butelce niemozna ryby trzymac
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
-
- Stały bywalec
- Imię: Alicja
ok - efekt jest całkowicie mylacy :mrgreen: , ale weź to w przyszłości pod uwagę , bo przez to zdjęcie gupiczki jest całkowicie nieczytelneLutek pisze:Tam jest akwa 10 litrowe a za nim stoi butelka z odstaną wodą !!!!
- spokojnie, bo wiesz - :mrgreen: jak troche posiedzisz na forum to zobaczysz że czasem ludziska różne rzeczy wyprawiająLutek pisze:Chyba wiem ze w butelce niemozna ryby trzymac