ZAPACH TłA STRUKTURALNEGO

Moderator: ModTeam

kamiluch
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 112
Imię: Kamil

Re: ZAPACH TłA STRUKTURALNEGO

Post autor: kamiluch » 2008-03-19, 16:57

pavelek pisze:A nie można takiego tła dać za akwarium nie było by problemów z syfem za tłem i zabieraniem rybkom miejsca :-/
nie wyobrażam sobie zapłacić grubą kasę za tło i postawić je za szybą. Tak to można z plakatem lub tapetą zrobić. Motyw tła polega na odzwierciedleniu realnego świata przyrody.

Awatar użytkownika
JARECZEK
Akwarysta
Pojemność akwarium: 96
Imię: Jarek

Post autor: JARECZEK » 2008-03-19, 23:07

Ja chyba nie spotkałem tła, które by przypominało naturalne odwzorowanie przyrody. Może dlatego, że nie rozglądałem się zbytnio :-P Uważam, że tło strukturalne to drogi wystrój i jest z nim troche kłopotu. Wolęzewnętrzne tła.

faja84
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 200
Imię: Arek

Post autor: faja84 » 2008-04-08, 01:43

Witam czytałem cały temat i jako ze nabyłem owe tło strukturalne postanowiłem trochę przerobić wyprowadzenie filtra tetra tec 700 aby zapewnić cyrkulacje wody za tłem.
Postaram się to zobrazować zdjęciami i opisać;

1.Rozmontowujemy oba zestawy na części pierwsze!
Obrazek

2. Następnie zostawiamy rurkę z deszczowni bez korka, kolanko z deszczowni, oraz sitko z części zasysającej.
Obrazek

3.Potrzebna nam będzie taśma hydrauliczna (chyba teflon tak to się nazywa). Za pomocą owej taśmy łączymy kolanko z grubszym końcem deszczowi

4. Następnie musimy się pozbyć środkowych ząbków w sitku aby można je było założyć na kolanko. Tylko nie usuwałem całych ząbków lecz tylko początkowe po to aby mieć możliwość powrotu do oryginalnego łączenia.
Obrazek

5. Całość wyszła tak
Obrazek

6. Teraz całość można podłączyć do węża
Obrazek

7. Umieścić za tłem. Mam nadzieje ze dziurki z deszczownicy będą zaciągać wodę i powodować cyrkulacje za tłem.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

W drugom końcy ma być ukryta grzałka wiec licze jeszcze na to ze ciepło emitowane będzie wspomagać ruch wody.

Pempol
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 240
Imię: Radek
Kontakt:

Post autor: Pempol » 2008-06-03, 12:39

a ja wlasnie wpadlem na taki pomysl.moze by tak tlo przykleic silikonem do scian akwarium a za tlo wsypac zwirek jakis? wtedy pozbedziemy sie problemu z martwa woda za tlem...

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Pojemność akwarium: 200
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski

Post autor: maol » 2008-06-03, 12:46

To nic nie da - raczej nie uszczelnisz tego w 100%, a woda prędzej czy później zbierze się w przestrzeni ze żwirkiem - i tam dopiero zajdzie życie biologiczne :-).
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

ODPOWIEDZ