Wymienne tło z kamieni
Moderator: ModTeam
- Dojcek
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 94
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Wymienne tło z kamieni
ja ostatnio wpadłem na pomysł by sobie zrobić tanie i naturalne tło z kamieni. A w tym tygodniu wyjątkowo byłem leniwy to zrobiłem tak, zamiast sposzczać (się ) wodę z akwarium i przyklejać kamienie na tylną szybę, to przyklejiłem ją do pleksy. Cały koszt niebył drogi, kupiłem 2 paczki kamieni za 3,70 i silikon akwarystyczny za 4zł i czarny bristol. A plekse miałem darmo. A najbardziej podoba mi sie w tym że jak mi się znudzi tło to moge je wymienić, czyszczenie też jest łatwiejsze bo tylko wyciągne plekse i moge tylną szbę wyczyścić, a jakbym przykleił kamienie do tylnej szyby to pewnie jakieś syfy by siadały w szczelinasz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2008-03-29, 01:40 przez Dojcek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Tomek
Re: Wymienne tło z kamieni
Pomysł fajny. Pewnie masz nie duże akwarium jak masz możliwość włożyć je do pełnego akwarium, ja kiedyś robiłem takie do 375l akwa i ledwo co je uniosłem.
Teraz to już za późno na rady ale na przyszłość jak będziesz coś przerabiał to jak masz w okolicy jakiś skład z kamieniami to możesz podjechać i wybrać sobie rożnej wielkości i zrobić tak żeby jeden na drugi nachodził, wtedy będziesz miał wrażenie głębi. Tak czy inaczej lepsze takie tło niż to ze sklepu.
Pozdrawiam
Teraz to już za późno na rady ale na przyszłość jak będziesz coś przerabiał to jak masz w okolicy jakiś skład z kamieniami to możesz podjechać i wybrać sobie rożnej wielkości i zrobić tak żeby jeden na drugi nachodził, wtedy będziesz miał wrażenie głębi. Tak czy inaczej lepsze takie tło niż to ze sklepu.
Pozdrawiam
- ktosik17
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: grzegorz
- Nazwisko: jaskulski
- Kontakt:
jak dla mnie bomba prawie jak tlo strukturalne dobry pomysl
- JARECZEK
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Jarek
Świetne ;-) Leprze niż tło strukturalne. Bardziej naturalne.