Tło
Moderator: ModTeam
- ktosik17
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: grzegorz
- Nazwisko: jaskulski
- Kontakt:
Re: Tło
to niebieskie ladniej wyglada jak bym mial wybierac z tych 2 fotek moim zdaniem to kwestia gustu i od tego jak dane roslinki lugki korzenie prezentuja sie na poszcyegulnycg kolorach tla
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Alicja
Ja tam mam niebieskie tło (karton pomalowany niejednolicie w niebieskie smugi).
Według mnie niebieski wygląda naturalniej, zresztą nie lubię czerni (no chyba że mowa o czarnych szpilkach :mrgreen: )
Według mnie niebieski wygląda naturalniej, zresztą nie lubię czerni (no chyba że mowa o czarnych szpilkach :mrgreen: )
-
- Przyjaciel forum
- Imię: Grzegorz
W ostatnich latach panuje tez "moda" na tla biale lub bialawe z jakimis odcieniami blekitu lub rozu (dla symulacji poswiaty zachodzacego slonca). Jesli akwarium jest dobrze zrobione pod wzgledem aranzacyjnym to tla jasne tworza spore wrazenie. Osobiscie obstaje przy czarnym lub ciemno-granatowym. Ostry kontrast to to co lubie najbardziej :-P
- Eliza25
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Urszula
- Kontakt:
Kiedyś miałam właśnie tło jednolite ciemno-granatowe i prezentowało się świetnie, chyba do tego powrócę. Moim zdaniem niebieskie tło nie wygląda naturalnie, ale to rzecz gustu. Teraz mam przyczepiony pognieciony czarny worek na śmieci i jest nienajgorzej, daje całkiem ciekawy efekt :-)
Nie polecam malowania czegokolwiek plakatówkami...najgłupszy pomysł jaki słyszałam :-/
Nie polecam malowania czegokolwiek plakatówkami...najgłupszy pomysł jaki słyszałam :-/
-
- Akwarysta
- Imię: BD
To może lepiej pomalować czarnym sprayem :-PEliza25 pisze: Nie polecam malowania czegokolwiek plakatówkami...najgłupszy pomysł jaki słyszałam :-/
- Mariusz86
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Mariusz
- Kontakt:
..lub po prostu kupić czarną okleinę na meble (lub innego koloru) i będzie po kłopocie.. a 5-6 zł to chyba nie majątek, a efekt jest dużo lepszy niż plakatówki..
Doścignąć niedoścignione...
-
- Akwarysta
- Imię: BD
Mariusz a powiedz mi czy ta okleina meblowa to ma być struktura czy gładkie. I jak to kleisz. Kupiłem właśnie nowe akwa i borykam się z tłem.Mariusz86 pisze:..lub po prostu kupić czarną okleinę na meble (lub innego koloru) i będzie po kłopocie.. a 5-6 zł to chyba nie majątek, a efekt jest dużo lepszy niż plakatówki..
A z tym sprayem to miał być żarcik :oops: Nie uważam, żeby malowanie palatówkami było głupie, jeśli otrzymamy taki efekt o jaki nam chodzi ;-)
- Mariusz86
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Mariusz
- Kontakt:
Kupiłem zwykłą gładką samoprzylepną okleinę na blaty kuchenne dostępną w większości sklepów o charakterze remontowym itd. a następnie normalnie przykleiłem ją na klei, tak samo jak to się robi z blatami czy innymi meblami.. sucha szmatka do ręki, odciągam papier chroniący klei i powoli wypycham banieczki powietrza w stronę nieprzyklejoną by powierzchnia okleiny była idealnie gładka.. Fakt to pracochłonna rzecz jeśli Ci nikt nie pomaga odciągać papieru, ale efekt warty trudu - idealna czerń..
Doścignąć niedoścignione...
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Darek
- Nazwisko: Pasiñski
a co sądzicie o tle imitującym tło strukturalne 3d:
http://www.allegro.pl/item381854103_tlo ... oclaw.html
http://www.allegro.pl/item381854103_tlo ... oclaw.html
- lorddino
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 191
- Imię: Arek
- Kontakt:
a ja mam inny pomysł tylko jeszcze nie dokończony wziąłem 3 stare kasetony sufitowe które maja taka śmieszna fakturę jakby raupuc tylko wypukły (inaczej mówiąc jakby były w nim rowki tylko wypukłe takie nieregularne) i pomalowałem je 2 sprejami czarnym więcej i trochę czerwonym wygląda
teraz muszę tylko je ładnie dociąć i nakleić na coś co będzie je trzymało razem chyba użyje jakiejś cienkiej płyty żeby w razie czego zdjąć całość
jak wkładam 1 sztukę za akwarium i patrze to wygląda to bardzo ładnie a co dopiero jak 3 włożę już docięte
teraz muszę tylko je ładnie dociąć i nakleić na coś co będzie je trzymało razem chyba użyje jakiejś cienkiej płyty żeby w razie czego zdjąć całość
jak wkładam 1 sztukę za akwarium i patrze to wygląda to bardzo ładnie a co dopiero jak 3 włożę już docięte