Tarło bojowników
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
Tarło bojowników
Witajcie. Może niektórzy z was czytali mój ostatni post dotyczący: agresywny bojownik Nie uwierzycie co się dzisiaj stało. Ryby są w akwarium od 24godzin a samiec już odbywa tarło z jedną z samic( i to chyba była przyczyna jego wczorajszego zachowania), ale do sedna. Chodzi mi o to, że pierwszy raz się spotykam z takim cudem że samiec nie zbudował gniazda przed tarłem. A cała ta sytuacja odbywa się nad wgłąbką pływającą. Czy spotkaliście się kiedyś z takim zachowaniem ze strony samca i czy to normalne??
60 l
3x otosek
3x bojownik(1samiec+2samiczki)
3x mieczyk(1samiec+2samiczki)
2 parki brzanki wysmukłej
3x otosek
3x bojownik(1samiec+2samiczki)
3x mieczyk(1samiec+2samiczki)
2 parki brzanki wysmukłej
- Beryll
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Marcin
Re: Tarło bojowników
Moj bojownik jak zanim sie przetarl z samica to zrobil gniazdo,wlozyl tam jajeczka i potem dorabial co chwile tych pecherzykow,az jaja znalazly sie nad powierznia wody z splesnialy:|Drugie tarlo bylo juz podrecznikowe az do konca,az sie mlode nie pojawily:)Ale z taka sytuacja sie nei spotkalem:)No to zobaczymy czy Twoj bojo dobrze kabinuje,czyli czy beda za dwa-trzy dni mlode hehe:)Pozdroo:)
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Jeżeli samiec nie zbuduje gniazda to nici z tarła.
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Gniazdo jest bojownikowi potrzebne tylko po to, aby ikra nie tonęła, jeśli uznał, że może ją wkomponować w wgłębke to zrobił jest to niecodzienne zachowanie i raczej nie rokuje udanych odchowów młodych, pozostaje mieć nadzieje, że to jest młody egzemplarz i następne tarło przebiegnie prawidłowo.