W to akurat nie wątpię, ale z tymi muszelkami będzie naprawdę problem.. Uparła się, hm, ja też bywam uparta (gorzej jak dziecko XD).. Czy do Twojej Dziewczyny nie dociera, że te rybki zdechną?Chaos pisze:ja probuje te rybki jakos uratowac a nie znecac sie nad nimi.
Plamki na mieczyku
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Kaja
Re: Plamki na mieczyku
Pamiętaj po prostu o tym, że te rybki jeszcze urosną.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Brak
Wybaczcie, ale dyskusja o wnetrzy napewno jest nie na miejscu, bo to jego sprawa jak tam jest w srodku.
Chaos muszle musisz koniecznie wyciagnac. Zmieniaja one parametry wody i rybki zdechną. Najlepszym rozwiazaniem by bylo gdybys te rybki oddal. Do akwarium dokupił rośliny np: moczarka argentyńska, kabomba, rogatek sztywny, limnofilia bezszypułkowa, rzeżucha lirowata, nurzaniec srubowy. Wybór roslin jest naprawde ogromny. Wtedy mozna by pokusic sie o np 6 Neonow Inessa. Albo dokupic mchy, watrobowce i kupic krewetki i Neonki, albo krewetki i bojownika. Pamietaj, ze rosliny sa koniecznoscia w kazdym akwarium.
Chaos muszle musisz koniecznie wyciagnac. Zmieniaja one parametry wody i rybki zdechną. Najlepszym rozwiazaniem by bylo gdybys te rybki oddal. Do akwarium dokupił rośliny np: moczarka argentyńska, kabomba, rogatek sztywny, limnofilia bezszypułkowa, rzeżucha lirowata, nurzaniec srubowy. Wybór roslin jest naprawde ogromny. Wtedy mozna by pokusic sie o np 6 Neonow Inessa. Albo dokupic mchy, watrobowce i kupic krewetki i Neonki, albo krewetki i bojownika. Pamietaj, ze rosliny sa koniecznoscia w kazdym akwarium.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Ewelina
- Kontakt:
Dokładnie,a mieczyki nawet do przeszło 10cm o ile prędzej nie skarłowacieją...Jednemu mieczykowi jest napewno źle,a dwa jak dorosną,to nietrudno policzyć ile miejsca Ci pozostaje. Kolejna sprawa to na przykład to,że neonki i danio są rybami stadnymi-minimum 5sztuk...skillya pisze:Pamiętaj po prostu o tym, że te rybki jeszcze urosną.
A skoro faktycznie chcesz je ratować,to zamień je na rybki które mogą żyć w takim litrażu... :niepewny:
- Chaos
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 45
- Imię: Piotr
Co do wystroju to butelka zostanie na pewno. Muszelki dzis zostaly wyciagniete ... co do urośniecia rybek zdaje sobie z tego sprawe i planuje juz wieksze akwarium ktore chcialbym przygotowac tak jak pan bóg przykazał ;]
bedzie 65 albo 100L tylko na razie czekam bo chce kupic takie wypasione zebym mial juz przykrywke itp
Co do danio to dostalem 4 od kolegi razem zaakwarium u niego tak zyly juz 2 lata ... wiec nie sadze zeby sie im cos stalo. Neonek juz jest 3 a bedzie wiecej ... jak juz sie tak zrobilo jak sie zrobilo to nic nie poradze... wiem ze neonek wczesniej byl zdolowany a teraz sobie plywa radosnie. Oddac nie mam komu bo nie znam nikogo z akwarium.
Bedzie wieksze akwarium i beda mialy lepsze warunki.
A moze ktos mi powie jakie minimum akwarium na te rybki ktore mam?
bedzie 65 albo 100L tylko na razie czekam bo chce kupic takie wypasione zebym mial juz przykrywke itp
Co do danio to dostalem 4 od kolegi razem zaakwarium u niego tak zyly juz 2 lata ... wiec nie sadze zeby sie im cos stalo. Neonek juz jest 3 a bedzie wiecej ... jak juz sie tak zrobilo jak sie zrobilo to nic nie poradze... wiem ze neonek wczesniej byl zdolowany a teraz sobie plywa radosnie. Oddac nie mam komu bo nie znam nikogo z akwarium.
Bedzie wieksze akwarium i beda mialy lepsze warunki.
A moze ktos mi powie jakie minimum akwarium na te rybki ktore mam?
Na poczatku był chaos ... i nic sie nie zmieniło