Czy nie dociera do Was, że ja na prawdę przyzwyczaiłam się do tych rybek i nie chcę dla nich nic złego typu zoologik. :x I mam jeszcze świnkę morską - zakładacie że ma za małą klatkę?

Trzymacie je specjalnie w pokojach gdzie jest zimno? :x
Moderator: ModTeam
Nadal nie widzę odpowiedzi na te pytania. Nie jesteśmy wróżkami, aby zgadywać co się dzieje z Twoim akwarium. Domyślamy się że puchlina wystąpiła w wyniku złych warunków wodnych i niewłaściwej opieki nad akwarium.kbtor pisze: Jaki masz system filtracji i jak dbasz o akwarium
To Ty jesteś beznadziejna...meczysz rybki jeszcze się tego wypierasz.....aż żal.....Szejm pisze:Jesteście beznadziejni.
na razie maja tyle ale urosną.... a raczej nie urosną bo skarłowacieją...Szejm pisze:One mają po 4 cm :zdziwko:
ma nadzieję że w tej misce beda miały filtr...Szejm pisze:Moja mama powiedziała, że na chwilę przeniesiemy ją do ogromnej miski.
Ja bym na to nie czekał tylko od razu upował większe akwa....Szejm pisze:Jak odżyje, tzn. będzie pływać to kupimy duże akwa...
A masz osobny napowietrzacz? jeśli tak to podłącz go do tej miski...Szejm pisze:Niestety mam tylko jeden filtr, a w tej misce jest tylko jedna rybka. Stoi obok akwarium i co 5 minut przenoszę filtr to do tego, to do tego. Myślisz że tak może być ?
Możliwe....a do miski wlałaś świeżą wodę z kranu? czy trochę z akwarium i trochę z kranu?Szejm pisze:Nie wiem czy to możliwe, czy ja chcę żeby tak było ale rybka jakby stała się żywsza w tej misce...
No to zrób tak jak mówie....filtr w akwa...napowietrzacz w misce i będzie OKSzejm pisze:Napowietrzacz też przekładam, ale myślę że tej zdrowej wystarczy tlenu na pół godziny... W końcu całe życie był włączony xD Szkoda mi tej rybki...
No i tu jest kolejny błąd....rybka przeszła wielki szok...gdyż została wpuszczona do świeżej wody pozbawionej flory bakteryjnej....Szejm pisze:Wlałam wodę świeżą z kranu...A tej z akwa tyle co z chochelki.
To źle powinna być co najmniej połowa z akwarium.Szejm pisze:Wlałam wodę świeżą z kranu...A tej z akwa tyle co z chochelki.