Na początku sierpnia stanę się posiadaczem 90l akwarium (tj. 80cm x 25cm x 45cm). Niestety dostanę je razem z rybkami (prosto od innej osoby). Jak mi wiadomo na dzień dzisiejszy są w nim 3 dorosłe welony i 7 młodych (wielkości gupików), 5 sporych glonojadów, 2 neonki i 2 trójkąty (nie mam pojęcia co to jest, dostałem tylko kartkę z zawartością). Mam zamiar pozbyć się welonów i dokupić 8 neonków. Nie wiem co to są te trójkąty. Dokupiłbym jeszcze jakieś mało stadko ryb (pływających w ławicach). Myślicie, że to dobry pomysł? Nie wojen, pogryzień itp. Czy radzicie coś jeszcze dokupić? Patrzyłem wymiarowo i ryby ok. 10cm
chyba by zdały egzamin. W każdym razie jeszcze niczego nie robię. Najpierw chcę się poradzić ekspertów
Ps. Pustelniki są słodko czy słonowodne?? Byłem w Egipcie i na plaży mnóstwo było takich krabiczków w muszelkach. Mógłbym umieścić jednego w moim akwarium?
Oczywiście cały sprzęt mam. Akwarium było normalnie używane. Nawet nie będę musiał ich karmić, ani sam moderować światłem. Wszystko jest zautomatyzowane.