czy do jednego brzęczyka mogę podłączyć 3 akwa KAŻDY MA PKT.
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Adam
czy do jednego brzęczyka mogę podłączyć 3 akwa KAŻDY MA PKT.
tak jak w temacie do 80+15+10 napowietrzacz jest do 112 podłącze jeden trujnik roździelając z brzęczyka do dużego akwa, potem jeszcze jeden trójnik przy małych akwa znowu na dwie części... czy to możliwe :kwasny:
pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Re: czy do jednego brzęczyka mogę podłączyć 3 akwa KAŻDY MA PKT.
Przy dobrym rozgałęziaczu, i odpowiednim ustawieniu ciśnień, można to zdziałać, ale łatwiej jest rozmawiać jak się wie o jaki napowietrzacz chodzi;]
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
-
- Akwarysta
- Imię: BD
Możliwe, ale będzie ciężko wyregulować. Każda długość wężyka i każdy słup wody stawia inny opór (inne ciśnienie). Brzęczyk powinien sobie poradzić (choć sam nie stosuję), ale dla ułatwienia całej regulacji zaopatrz się zaworek precyzyjny (trójnik). Nie kupuj tego za 1,20zł bo za cholere nie wyregulujesz.
- cmepro
- Stały bywalec
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
A po co tak mieszać? Ja u siebie miałem też 3 baniaki (100, 20, 10). Z brzęczyka wychodził wężyk wchodził do trójnika a z trójnika wychodziły 3 wężyki każdy do innego akw. (w 20 i 10 były podłączone do filtra gąbkowego). Wystarczy odpowiednio wyregulować trójnik zaworkami tak, żeby ciśnienie w każdej rurce było odpowiednie, nie za duże nie za małe, wg potrzeb.
Przy Twoim sposobie podłączenia jest więcej zachodu i więcej regulacji zaworkami żeby dobrać odpowiednie ciśnienie.
Przy Twoim sposobie podłączenia jest więcej zachodu i więcej regulacji zaworkami żeby dobrać odpowiednie ciśnienie.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 85
- Imię: Adam
cmepro, hodowca_rybek, Suja, dziuęki za rady macie po pkt
pozdrawiam,
Adamas1
Adamas1