I teraz obsada, chciał bym mieć tam skalary, neony i krewetki. Jest szansa na to i co by mogło żyć z tym w zgodzie?? Dzięki z góry.
Moderator: ModTeam
Wiadomo, że zawsze lepsze większe więc 126l.misiekr801 pisze:Mam zamiar kupić akwa 112 lub 126l ktore proponujecie
No tutaj bym polemizował, zdecydowanie lepiej wygląda prosa szyba. Obraz się nie deformuje(wiem z doświadczenia).misiekr801 pisze:czy to ma byc profil czy zwykła prosta szyba bo z wygladu bardziech chyba profil.
niektórzy uważają, że może akwaium wystawać. Nie wiem... nie wiem jaka to szafka. Ale licz się z tym, że 200l. to z 300kg. ważyć będzie. Ale pomyśl nad zakupem nowej szafki (koło 130zł.) Bo naprawdę warto by było mieć 200l.misiekr801 pisze:mialem ochote kupic 200l ale nie mam gdzie postawic a na szawce brakuje mi 10cm
Zestawy z allegro raczej nie są ok. Gatunki na początek to moczarka, nurzaniec, pistia,misiekr801 pisze:Moze dacie jakies propozycje co do zestawow ktore są ok.
Dobrze by było, ale te w spray'u to raczej takie przejściowe rozwiązanie, albo kup butlę wysokociśnieniową, albo zrób bimbrownię.misiekr801 pisze:Potrzebne bendzie CO2?
Niestety ale skalary w 126l to nie przejdzie. Właśnie do tej dwu setki owszem. Ale 126l to zdecydowanie zbyt mało. Krewetki, neony jak najbardziej. Teraz twoja decyzja. Czy kupisz większe akwarium, czy zrezygnujesz z skalarów. Jeśli zrezygnujesz. To może 10x neon innesa, XXkrewetek, może parka ramirezy, 5 otosków, i para prętnika karłowatego .misiekr801 pisze:I teraz obsada, chciał bym mieć tam skalary, neony i krewetki.
Nie nie wiemy...misiekr801 pisze:Bimbrownia to mi sie kojarzy tylko z no wiecie :rotfl:
misiekr801 pisze:Jakie jest minimum na skalary?
Małe sprostowanie. Ważniejsza jest wysokość zbiornika. Absolutne minimum to 50cm.Suja pisze:Skalary minimum 200L