Moze dacie jakies propozycje co do zestawow ktore są ok. Potrzebne bendzie CO2?? To sie nadaje KLIK??
 Moze dacie jakies propozycje co do zestawow ktore są ok. Potrzebne bendzie CO2?? To sie nadaje KLIK?? I teraz obsada, chciał bym mieć tam skalary, neony i krewetki. Jest szansa na to i co by mogło żyć z tym w zgodzie?? Dzięki z góry.
Moderator: ModTeam
 Moze dacie jakies propozycje co do zestawow ktore są ok. Potrzebne bendzie CO2?? To sie nadaje KLIK??
Wiadomo, że zawsze lepsze większe więc 126l.misiekr801 pisze:Mam zamiar kupić akwa 112 lub 126l ktore proponujecie
No tutaj bym polemizował, zdecydowanie lepiej wygląda prosa szyba. Obraz się nie deformuje(wiem z doświadczenia).misiekr801 pisze:czy to ma byc profil czy zwykła prosta szyba bo z wygladu bardziech chyba profil.
niektórzy uważają, że może akwaium wystawać. Nie wiem... nie wiem jaka to szafka. Ale licz się z tym, że 200l. to z 300kg. ważyć będzie. Ale pomyśl nad zakupem nowej szafki (koło 130zł.) Bo naprawdę warto by było mieć 200l.misiekr801 pisze:mialem ochote kupic 200l ale nie mam gdzie postawic a na szawce brakuje mi 10cm
Zestawy z allegro raczej nie są ok. Gatunki na początek to moczarka, nurzaniec, pistia,misiekr801 pisze:Moze dacie jakies propozycje co do zestawow ktore są ok.
Dobrze by było, ale te w spray'u to raczej takie przejściowe rozwiązanie, albo kup butlę wysokociśnieniową, albo zrób bimbrownię.misiekr801 pisze:Potrzebne bendzie CO2?
Niestety ale skalary w 126l to nie przejdzie. Właśnie do tej dwu setki owszem. Ale 126l to zdecydowanie zbyt mało. Krewetki, neony jak najbardziej. Teraz twoja decyzja. Czy kupisz większe akwarium, czy zrezygnujesz z skalarów. Jeśli zrezygnujesz. To może 10x neon innesa, XXkrewetek, może parka ramirezy, 5 otosków, i para prętnika karłowatego .misiekr801 pisze:I teraz obsada, chciał bym mieć tam skalary, neony i krewetki.

Nie nie wiemy...misiekr801 pisze:Bimbrownia to mi sie kojarzy tylko z no wiecie :rotfl:
 :rotfl: Możesz później sobie chlapnąć tego co będzie w 5l. butelce. xD
  :rotfl: Możesz później sobie chlapnąć tego co będzie w 5l. butelce. xD
misiekr801 pisze:Jakie jest minimum na skalary?
Małe sprostowanie. Ważniejsza jest wysokość zbiornika. Absolutne minimum to 50cm.Suja pisze:Skalary minimum 200L