;) A co widać po zielsku nie??
Jeśli chodzi o nawożenie to używam raz w miesiącu Brutusa >karel rataj, to taki nawóz zmieszany z torfem, poza tym do grubego żwirku zmieszałem troszkę czerwonej glinki i ziemi ogrodowej, oprócz tego jak sadziłem teraz po prawej stronie to zielsko to podsypałem tam troszkę Aqua-Substrate II i Filtusa max coś tam<taka glinka z torfem> żeby rosło szybciej niż pielęgnice będą niszczyć.
Jak widać pielęgnice nie nadążają niszczyć Wąkrotki, opłacało się dać jej dopalaczy XD
[ Dodano: 2008-09-01, 12:32 ]
Dzisiaj doszło 20 szt. krewetek red cherry i 10 amano, czekam na reakcję pielęgnic, na razie jest spokój. Pielęgnice miały rano kolejne tarło, według zapisów w moim notatniku było to 23 , ale kiedy wyjechałem na 3 tyg. z domu mogły mieć jeszcze 1-2 tarła. Jak zwykle wyczyściły korzeń na połysk i wyrwały parę pędów wąkroty, i listków anubiasa. Potem zalepiły calutki korzeń ikrą. Po 15 min. samiec odgonił wszystkie ryby < łącznie z samicą co mnie zdziwiło bo wcześniej opiekowali się wspólnie :szok: > w drugi koniec akwarium i zaczął wachlować ikrę płetwami. To składanie ikry musiało być dla nich dużym wysiłkiem bo oboje zmienili kolor na kremowo różowy. Ikry na oko jest coś ponad 500 dwu milimetrowych perełek, to niezły postęp od pierwszego tarła, które odbyły na szybie i złożyły niecałe 150 jajeczek.
[ Dodano: 2008-09-04, 16:00 ]
Przeniosłem tam na próbę z innego akwa kilka moich morelków ;)
ciekawe co się będzie działo :hyhy: