Ślimaki pożyteczne czy zginą przy...
Moderator: ModTeam
- RAMZES
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: Ślimaki pożyteczne czy zginą przy...
Na stułbie skuteczna metodą jest zasolenie wody w ilości 2- 3 łyżeczki soli na 100 L ryba to nie zaszkodzi s stułbia zacznie ginąć z tym ze zajmie to trochę czasu i przy podmianie wody nie zapomnij o dosypać soli ( metodę osobiście sprawdziłem na krewetkach nic im nie szkodzi ) ;) mowa o zwyklej soli kuchennej
przepraszam ale możecie mi powiedzieć z sąd ona się bierze w akwarium?
Dla czego tak bardzo zależy wam an jej tępieniu? W jaki sposób wpływa na akwarium ?
Nie toż że je bronie tylko zapytać chcę co ona złego robi?
Dla czego tak bardzo zależy wam an jej tępieniu? W jaki sposób wpływa na akwarium ?
Nie toż że je bronie tylko zapytać chcę co ona złego robi?
- marcin88
- Akwarysta
- Imię: Marcin
- Kontakt:
a nie czasami łyżki?RAMZES pisze:łyżeczki
a nie czasami niejodowana?RAMZES pisze: zwyklej soli kuchennej
[ Dodano: 2008-09-09, 15:42 ]
ma "komórki parzydełkowe" uczyłem się o parzydełkowcach w 6 klasie "Wewnątrz niego znajduje się długa zwinięta nić, która przy podrażnieniu zostaje z dużą siłą wyrzucona i wbija się lub oplątuje wokół ciała napastnika albo potencjalnej ofiary" nie wiem czy ryba może być ofiarą ale niech lepiej inni bardziej obeznani się wypowiedząTofifi pisze:Nie toż że je bronie tylko zapytać chcę co ona złego robi?
"Attero Dominatus Denique Interimo"
no ja też wiedziałem o tym że stułbia parzy ale nie wiedziałem czy tka akwariowa też
właśnie a nawet ja by to co taka stułbia zabije rybkę? Bo ja słyszałem ze i owszem ale bardzo małe(danio, neon) ale co z takimi jak np welon albo mieczyk?
moja teoria jest taka ze ona nie zabija wierzej ofiary niż może zmieścić do pyska :wstyd:
Chyba
właśnie a nawet ja by to co taka stułbia zabije rybkę? Bo ja słyszałem ze i owszem ale bardzo małe(danio, neon) ale co z takimi jak np welon albo mieczyk?
moja teoria jest taka ze ona nie zabija wierzej ofiary niż może zmieścić do pyska :wstyd:
Chyba
-
- Rekin forum
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Zaczynając od tego, że nie ma pyska bo trawi zewnętrznie, jeżeli dobrze pamiętam to spoko ;)
Ale jak się mylę to poprawcie...
A nawet jeżeli to poparzenie nie jest miłe, a jak wiadomo rany w wodzie ciężej się leczy ;]
Ale jak się mylę to poprawcie...
A nawet jeżeli to poparzenie nie jest miłe, a jak wiadomo rany w wodzie ciężej się leczy ;]
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Stułbia jest bardzo niebezpieczna dla narybku. Potrafi wybić sporo noworodków.
Ale jest też przysmakiem wielu ryb, takich jak Gurami, Molinezje czy Bojowniki. ;)
Ale jest też przysmakiem wielu ryb, takich jak Gurami, Molinezje czy Bojowniki. ;)
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Pawel
- Kontakt:
Nie,napwno nie ;)Tofifi pisze:aha ale raczej nie zabije np mieczyka?