Dzięki za opinie .Odnośnie aranżacji to starałem się coś wymyślić ale już kolejny raz widać ze całkowicie brak mi talentu ,i chyba się z tym pogodzę . Roślin jest trochę nadto ale zatrzymałem je ze względu na pojawienie się nitek szczególnie moczarka jest sadzona trochę na siłę .
marthinez odnośnie lotosa to w moim akwa lepiej jeszcze nie wyglądał spójrz na poprzednie fotki jest on w tym samym miejscu i prawie go nie widać w między czasie zgubił wszystkie liście i te co teraz widać są całkiem świeże ,jeśli jest jeszcze w nim coś na co nie zwróciłem uwagi to proszę powiedz
Teraz kwestia braku potasu zdradzisz jak to rozpoznałeś i gdzie widzisz te braki
Poczytałem o niedoborach na stronie Triamonda tam podaje że jednym z objawów jest mniejszy rozmiar liści w przypadku mojego Lotosa liście są młode i cały czas wyrastają większe jakiś wad na liściach bynajmniej nie widzę Odnośnie żółknięcia liści to objaw taki wystąpił na krypto i magdalensis ale to już ustaje i uznałem to za normalny objaw po przesadzeniu . Poprzednio rosły dobrze i problemów nie widziałem .Jedynie Echinodorus magdalensis zawsze wyglądał kiepsko dawałem nawet fotki i pytałem ale nikt nic konkretnego nie powiedział a ja zwaliłem to na słabe światło .Tu widać jakieś braki

teraz nawet na nowych liściach tych dziurek nie widać
Żwir kiepski to wiem typowy błąd początkującego wywalę go przy następnej okazji
Odnośnie moczarki to też twierdzę że najlepiej nie wygląda większość pędów jakoś cieniutka i drobna nie wiem jak sobie z tym poradzić ale trzymam ją jako broń na glony
Czy mam rozumieć że podanie potasu poprawi wygląd moczarki ?
Odnośnie nawożenia to pod żwirkiem jest 3cm ziemi ogrodowej i CO2 z butli podaję 24/24
z nawozów mam makro PG i KNO3 ale specjalnie ostatnio nie podawałem nie chciałem przedobrzyć i wolałem poczekać aż rośliny dojdą do siebie po przesadzeniu .W ostatnim tygodniu eksperymentalnie dałem po jednym psiku co drugi dzień PG w celu walki z nitkami i widać że trochę pomogło .Z braku czasu robiłem to tak na oko bez testów , Teraz będę miał więcej czasu to zbadam co i jak posiadam testy na NO3 PO4 FE PH TWW . Wodę leję zwykłą kranówkę przepuszczoną przez prefiltry po RO
I to chyba tyle moich wywodów .Jeśli byłbyś tak miły i rozwiną swoje uwagi w formie łopatologicznej to będę dozgonnie wdzięczny .