Tło
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Re: Tło
lorddino podeslij fotki chetnie zobacze te twoje tło.Moze byc calkiem ciekawe ;)
- lorddino
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 191
- Imię: Arek
- Kontakt:
zaraz sprobuje wmontuje te kasetony za akwa tak na chwilkę do zdjęcia i takim stojącym na ziemi tez postaram się zrobić żeby było widać co i jak a tych kasetonów mam jeszcze kilka tylko one są z demontażu i większość jest uszkodzona
[ Dodano: 2008-06-17, 00:45 ]
zdjęcie wszystkich 3 razem bez docięcia i ze sztucznym śwuatłem
[ Dodano: 2008-06-17, 00:46 ]
tutaj 1 włożone za akwarium tak to niby ma wyglądać
[ Dodano: 2008-06-17, 00:50 ]
a tu 1 oparte o ścianę, sztuczne światło ale chyba najlepiej oddaje jego kolorystykę jak by było wam potrzebne przy świetle dziennym to proszę pisać jutro po pracy by zrobił
[ Dodano: 2008-06-17, 00:45 ]
zdjęcie wszystkich 3 razem bez docięcia i ze sztucznym śwuatłem
[ Dodano: 2008-06-17, 00:46 ]
tutaj 1 włożone za akwarium tak to niby ma wyglądać
[ Dodano: 2008-06-17, 00:50 ]
a tu 1 oparte o ścianę, sztuczne światło ale chyba najlepiej oddaje jego kolorystykę jak by było wam potrzebne przy świetle dziennym to proszę pisać jutro po pracy by zrobił
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 225
- Imię: Jaroslaw
przemyslalem wasze pytania na temat tla i wpadlem na pewien pomysl,mianowicie mozna by bylo zrobic tak zeby tlo zmieniac w bardzo prosty sposob cos na zasadzie rolety w oknie tylko na dwoch walkach zrobic jakis maly stelarz z listewek na wymiar danego akwarium zalozyc dwie rolki np od starych rolet polaczyc dwa kolory niebieski i czarny i mamy w prosty sposob obrotowe tlo zalezy jakie nam w danej chwili odpowiada....to dopiero wstepny pomysl jak znajde chwile zajme sie budowa takiego tla dla siebie, oczywiscie zamieszcze pare zdj po jego ukonczeniu......pozdrawiam.
jaro
- lorddino
- Forumowicz
- Kontakt:
a po co tak kombinować??
to weź sobie jakiś kawałek dykty lub innego czegoś sztywnego i naklej na 1 stronę tło czarne na druga niebieskie i tylko w razie co to przekładasz a nei bawisz sie w jakieś przewijanie 2 stronne to chyba bardziej praktyczne
to weź sobie jakiś kawałek dykty lub innego czegoś sztywnego i naklej na 1 stronę tło czarne na druga niebieskie i tylko w razie co to przekładasz a nei bawisz sie w jakieś przewijanie 2 stronne to chyba bardziej praktyczne
-
- Stały bywalec
- Imię: Kamil
- Kontakt:
jak fla mnie to za duzo czerwonego 

- lorddino
- Forumowicz
- Kontakt:
no każdy robi to sobie jak uważa jak bys malował przecież możesz użyć więcej czarnego wg mnie taki kolor robi większe wrażenie po włożeniu go za akwarium co z reszta pokazałem
-
- Forumowicz
- Imię: rafa³
tak wiem ze musi byc wieksze tylko wlasnie głupio to troche wyglada jak patrzysz na ta sciane jak podchodzisz do akwa:)wiesz taki wiekszy niz akwa placek na scianie:)Ale znowu glebia jest duzo wieksza niz jak jest na szybie i kurcze mam dylemat jak zrobic:)dzieki
-
- Rekin forum
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
zrób tło w skrzynce 10 cm od tylnej szyby.
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
-
- Forumowicz
- Imię: rafa³
apropo koloru to ja robiłem proby z jasnym niebieskim,ciemnym niebieskim,granatem i ciemnym granatem,czarnym i najfajniej wyglada ciemny granat.i jeszcze super jak nie jest bezposrednio na szybie tylko troche oddalone-rewelacyjny naturalny odcien głebi.
Paradoks! :hyhy:
czarne tło daje efekt głębi ale nie wygląda naturalnie! bo zazwyczaj rośliny występują tuż pod wodą a nie w jej głębinach tam gdzie jest ciemno! Wiem że chodzi wam nie o głębię - głębokość pod wodą tylko głębie jako oddal (najciekawsze jest to że pięknie się komponuje) w
czarne tło daje efekt głębi ale nie wygląda naturalnie! bo zazwyczaj rośliny występują tuż pod wodą a nie w jej głębinach tam gdzie jest ciemno! Wiem że chodzi wam nie o głębię - głębokość pod wodą tylko głębie jako oddal (najciekawsze jest to że pięknie się komponuje) w