Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nie wiesz jakie rybki wpuścić np. do 50l akwarium? W tym dziale możesz uzyskać porady jaka obsada była by najlepsza.
Moderator: ModTeam
-
brocom1
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 72
- Imię: Grzegorz
Nicole pisze:Oczywiście, Alex sam zadecydujesz, bo to Twoje pieniądze, Twój czas, ale ja osobiście doradzałabym Ci na początku zająć się poprostu podstawami.
Zgadzam się z całym Twoim tekstem procz cytowanej wypowiedzi..
Moze i jego pieniadze i czas, ale szkoda bienych rybek. Niech sie zastanowi porzadnie... one też chcą żyć
-
Suja
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
-
Kontakt:
Chciałem tylko powiedzieć, że Tanga jak i BW to jedne z łatwiejszych biotopów, które są do utrzymania.
W tandze praktycznie można lać wodę z kranu w miastach z reguły woda ma pH ~7.5
Posiadając wapienie w wodzie, spokojnie woda będzie miała pH 8.0 i więcej.
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
-
Nicole
- Akwarysta
- Imię: cykmykpyk
brocom1, i tak zrobi co zechce, więc po co marnować nerwy, szukając mocnych słów..? ;)
Suja, fakt, to jest łatwy biotop, ale zastanów się - nie lepiej zacząć od początku?
Chcę mu wierzyć, ale jakoś nie widzę nagłego 'przerzucenia się' z kolorowego żwirku na Tanganikę :luka:
-
brocom1
- Stały bywalec
Nicole ja nikogo nie chce obrażać a napewno nie Ciebie tylko ja już trochę siedzę w akwarystyce (podpis pod nickiem Junior? oznacza to , że wszystkiego jeszcze nie wiem tak jak zresztą każdy z nas napewno) i jak slysze od niektórych:
Przykład: Wlej wody z kranu poczekaj dwie godziny i wrzuć rybki bo po co czekać, a jak padną dam Ci następne... To mnie przeraża (to tylko przyklad)
Ja sześć tygodni wode mialem w akwarium i wszystkie parametry poprawiałem zanim wpuściłem paletki do akwa ( w tym wszystkim pomagał mi sąsiad bo nie miałem dużego pojęcia o paletkach, ale teraz wiem coraz więcej).
-
Nicole
- Akwarysta
- Imię: cykmykpyk
brocom, uwierz, ja spotkałam się i z gorszymi rzeczami ;)
Ostatnio w zoologu, ktoś zachwalał, że jego pyszczak jest już taki gruby i taki ładny a na pytanie 'gdzie pani go trzyma', kobieta odpowiedziała 'w kuli'.
Tacy niestety są ludzie.
Jak ktoś mądrze powiedział, akwarystą poprostu trzeba się urodzić.
-
brocom1
- Stały bywalec
Szczerze mówiąc kula to wróg... niektórym ludzą też zależy, aby jak najwięcej ryb było a akwarium, a wtedy tworzy się zupa rybna... Ja mam mało ryb w każdym akwarium (jak widac w opisie)... Wiem, że ktoś może mnie zjeść za to akwa 54L, że są w nim molinezje, ale mam popyt na małe molinezje i jak tylko się rozmnożą to te dwie molinezje znikną gdzies w głęby akwarium 350L mojego brata
PS. Skończmy juz tą pogawędke bo nic do teamtu nie wnosimy:)
Pozdrawiam