[240L] Ogólne by marthinez
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: £ukasz
Re: [240L] Ogólne by marthinez
Marcin nie ma to tamto,kawał profesjonalnej roboty ja tu widze,bo baniak imponuje i wydaje sie dużo większy.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 120
- Imię: Dominik
- Kontakt:
To jak to jest z tym fotosikiem? :|
"Nauka i religia nie pozostają w sprzeczności, nauka jest po prostu za młoda aby to zrozumieć"
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Czy z rotali będziesz tworzył kopułę?
Podtrzymuję swoją wcześniejszą opinię.

- Drottnar
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: £ukasz
zejnopwski, otwiera się strona fotosika, ale w oddzielnym oknie duże zdjęcie. Przynajmniej u mnie w Operze tak się dzieje. Może masz zablokowane wyskakujące okna?
Marcin, piękne akwarium. Jestem pełen podziwu i gdzieś tam mnie kłuje zazdrość, bo ja nie potrafię tak dobrać roślin i aranżacji, żeby mój zbiornik wyglądał tak ładnie.
Szczere gratulacje!
Marcin, piękne akwarium. Jestem pełen podziwu i gdzieś tam mnie kłuje zazdrość, bo ja nie potrafię tak dobrać roślin i aranżacji, żeby mój zbiornik wyglądał tak ładnie.
Szczere gratulacje!
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 120
- Imię: Dominik
- Kontakt:
Hehe, oczywiście, że są poblokowane ;) dzięki.
Marcinie, genialne akwarium więcej nie trzeba mówić, ale... (zawsze jest ale) niedługo ja pokażę swoje, które coraz bardziej mi się zaczyna podobać i... będziem konkurować :hyhy: taki żarcik
Marcinie, genialne akwarium więcej nie trzeba mówić, ale... (zawsze jest ale) niedługo ja pokażę swoje, które coraz bardziej mi się zaczyna podobać i... będziem konkurować :hyhy: taki żarcik

"Nauka i religia nie pozostają w sprzeczności, nauka jest po prostu za młoda aby to zrozumieć"
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
marthinez akwarium staje się coraz piękniejsze.... jeszcze tylko trzeba poczekać az 1 plan zarośnie.
- ankon91
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
A jak się rozrośnie to będzie restart :/ Szkoda, ale ciekawy jestem co będzie po restarciePiwosz pisze:jeszcze tylko trzeba poczekać az 1 plan zarośnie

Marthinez, można wiedzieć dlaczego restart? Znudziła Ci się ta aranżacja, czy jakieś inne powody?:)
[31,50] Green Paradise
Mrozy, mrozy...
Mrozy, mrozy...
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Nie. Rotala prawdopodobnie niedługo out. :]Thierry Henry pisze:Czy z rotali będziesz tworzył kopułę?
Mi się wydaje, ze robisz duże postępy.Drottnar pisze:Marcin, piękne akwarium. Jestem pełen podziwu i gdzieś tam mnie kłuje zazdrość, bo ja nie potrafię tak dobrać roślin i aranżacji, żeby mój zbiornik wyglądał tak ładnie.
Szczere gratulacje!
Ja tak szybko nie "ewoluowałem". Pewnie dlatego, ze nie czytałem żadnych for intrnetowych, nie namawiano mnie na lepsze światło, co2 itp.
A właśnie co2 mi się skończyło. Nigdzie nie nabije butli w weekend i troszkę kiszka. :kwasny:
Czekam, czekam.zejnowski pisze:niedługo ja pokażę swoje, które coraz bardziej mi się zaczyna podobać i... będziem konkurować

Nie bardzo wiem co tam ma jeszcze zarosnąć.jeszcze tylko trzeba poczekać az 1 plan zarośnie.
Glossostigma na poprzednim zdjęciu jest po przycince. Zazwyczaj po paru dniach tak zarasta, że nie ma kawałka wolnego dna.
Tak jest w zasadzie co tydzień. ;)
Tak np wygląda dzisiaj:

Jak widać, już potrzebuje nożyczek.
Poprzednie zdjęcie robione było w niedzielę, czyli tydzień temu.
Do restartu to zdążyło by zarosnąć jeszcze kilkadziesiąt razy.ankon91 pisze:A jak się rozrośnie to będzie restart
Można :]ankon91 pisze:Marthinez, można wiedzieć dlaczego restart?
Dokładnie.ankon91 pisze:Znudziła Ci się ta aranżacja

Ostatnio zmieniony 2008-11-29, 18:11 przez marthinez, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 300
- Imię: Maciek
- Nazwisko: Kaznowski
- Kontakt:
piekne akwa
:super: :super: :super: :super:
niestety nie lubie skalrow

niestety nie lubie skalrow
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
marthinez, no chyba ze tak... nie wiedziałem ze tak szybko zarasta a na tamtym zdjęciu widać było "luki" w 1 planie 

- JARECZEK
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Jarek
Martez co tu dżo mówić, piekne masz akwarium. Roślinki ładnie wybarwione, dobra kondycja.
Mam tylko takie pytanko: kożystasz już z nawozów mac73x TPN+?
Mam tylko takie pytanko: kożystasz już z nawozów mac73x TPN+?
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
Nie. Zasięgnąłem trochę opinii wśród osób stosujących ten nawóz i okazało się, że na zwykłym podłożu (nie wzbogaconym typu amazonia) efekty są mizerne.JARECZEK pisze:kożystasz już z nawozów mac73x TPN+?
Trzeba sporo tego lać, żeby coś rosło. Oryginał jest nieekonomiczny.
Od trzech tygodni stosuję TMG. Efektów brak (pozytywnych, jak i negatywnych). Jeszcze trochę poczekam, ale oceniając na dzień dzisiejszy, to samo miałem przy mikro Aquabotanique.
:]
TPN+ na bank spróbuje jak mi się Hagen NPK skończy. Może za jakiś miesiąc.
Ostatnio zmieniony 2009-01-11, 00:10 przez marthinez, łącznie zmieniany 1 raz.
- jeden
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Ach no tak Marthinez.. przecież Ty masz zwykle podloze(nie substrat), to tmg trzeba lac sporo.. pamietam rozmowe z jednym gosciem z jakiegos forum, to mowil mi ze przy zwyklym żwirze stosuje potrójną dawke tego nawozu, gdzie ja stosowałem od połowy do całej.. zapodaj fotki jakies w koncu.. ;)
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
Ostatnia lekka zmiana aranżacji zbiorniczka przed planowanym restartem.
Sprzedałem już wszystkie skalary oraz kilka kosiarek.
Doszły Razbory Hengeli.
Obecna obsada wygląda następująco:
- 39 Razbor Hengeli
- 14 neonów czerwonych
- 7 Otocinclusów Affinis
- 8 Otocinclusów Negros
- 2 Kosiarki (cały czas próbuje je wyłapać)
- 2 Zbrojniki niebieskie
- parka Ramirezek.
Jeszcze przed nowym rokiem wylecą neony, a zamiast nich dojdzie jeszcze ze 20 R. Hengeli.
Wyrwałem całą Blyxe (i posadziłem od nowa co lepsze sadzonki) oraz pozbyłem się na stałe Glossostigmy.
Posadziłem zamiast niej parę sadzonek Rannuncullus indicatus, którego zdobyłem z ciężkim trudem. Dopiero zaczyna odbijać.
Świetnie rośnie Cryptocoryna wendtii green od Tamci (dzięki wielkie) oraz Eleocharis od macio (również dziękuję)
Na razie dwie podobne do siebie foty z piękną, czerwoną Limnophilą aromaticą, oraz razborkami.
Reszta będzie za jakiś czas. ;)

Muszę także przyznać, że jestem mile zaskoczony nawozem TMG Tropica. Świetnie się spisuje, gdy od jakiegoś czasu leję podwójną dawkę.
Ps: Drottnar foty nie retuszowane w PS. :hyhy:
Sprzedałem już wszystkie skalary oraz kilka kosiarek.
Doszły Razbory Hengeli.
Obecna obsada wygląda następująco:
- 39 Razbor Hengeli
- 14 neonów czerwonych
- 7 Otocinclusów Affinis
- 8 Otocinclusów Negros
- 2 Kosiarki (cały czas próbuje je wyłapać)
- 2 Zbrojniki niebieskie
- parka Ramirezek.
Jeszcze przed nowym rokiem wylecą neony, a zamiast nich dojdzie jeszcze ze 20 R. Hengeli.
Wyrwałem całą Blyxe (i posadziłem od nowa co lepsze sadzonki) oraz pozbyłem się na stałe Glossostigmy.
Posadziłem zamiast niej parę sadzonek Rannuncullus indicatus, którego zdobyłem z ciężkim trudem. Dopiero zaczyna odbijać.
Świetnie rośnie Cryptocoryna wendtii green od Tamci (dzięki wielkie) oraz Eleocharis od macio (również dziękuję)
Na razie dwie podobne do siebie foty z piękną, czerwoną Limnophilą aromaticą, oraz razborkami.
Reszta będzie za jakiś czas. ;)

Muszę także przyznać, że jestem mile zaskoczony nawozem TMG Tropica. Świetnie się spisuje, gdy od jakiegoś czasu leję podwójną dawkę.
Ps: Drottnar foty nie retuszowane w PS. :hyhy:
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Ukłony za piękną Limnophilie. :padam: