Ależ oczywiście że jest to bardzo istotne, jakby każdy tak mówił to potem nie wiadomo jakie by jeszcze inne nazwy powychodziły. Zawsze powinno się stosować pierwsze/prawdziwe, a jeszcze lepiej było by używać łaciny. Niestety "nasze" sklepy i ostatnio hurtownie same nadają nazwy sprzedawanym zwierzętom :/aldona pisze: w sklepie pisało czerwonobrzuszny wpisałam taka nazwe w google i nie wyszedł zaden błąd wiec zkąd miałam wiedziec o tym błędzie ale uwazam ze to jest mało istonte zeby o tym pisac na forum
kbtor - ilosc ryb jest napisana wyzej
barwniak czerwonobrzuchy
Moderator: ModTeam
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Re: barwniak czerwonobrzuchy
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Koledzy wyżej napisali, że nie ma takiej ryby.aldona pisze:w sklepie pisało czerwonobrzuszny wpisałam taka nazwe w google i nie wyszedł zaden błąd wiec zkąd miałam wiedziec o tym błędzie
To jest bardzo istotne.
Jakby gupika nazwano np głupik taż było by mało istotne?
Ludzie śmieją się z poziomu forum czytając takie nazwy tematów.
Róbmy wszystko, by nie mieli powodów do drwiny. ;)
Więc, POPRAW WRESZCIE NAZWĘ W TEMACIE.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Aldona
- Kontakt:
ja sobie sama tej nazwy nie wymysliłam i w google tez mi taka nazwe pokazałomarthinez pisze:Koledzy wyżej napisali, że nie ma takiej ryby.aldona pisze:w sklepie pisało czerwonobrzuszny wpisałam taka nazwe w google i nie wyszedł zaden błąd wiec zkąd miałam wiedziec o tym błędzie
To jest bardzo istotne.
Jakby gupika nazwano np głupik taż było by mało istotne?
Ludzie śmieją się z poziomu forum czytając takie nazwy tematów.
Róbmy wszystko, by nie mieli powodów do drwiny. ;)
Więc, POPRAW WRESZCIE NAZWĘ W TEMACIE.
AKWARIUM 240l malawi pseudotropheus saulosi
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
aldona, wpisz sobie w google prawidłową nazwę to zobaczysz ile więcej jest stron z prawidłową nazwą tej ryby. Prawidłowa nazwa jest bardzo ważna.
Uważam ten temat za wyczerpany i proszę zakończyć spamowanie.
Wracając do tematu. Faktycznie, przeoczyłem skład obsady, przepraszam.
Stado to nie 4 ryby, powinno być tam co najmniej po 6 osobników. Piskorki również żyją w stadach.
Na barwniaki już brak miejsca.
Stado to nie 4 ryby, powinno być tam co najmniej po 6 osobników. Piskorki również żyją w stadach.
-
- Stały bywalec
- Imię: Aldona
- Kontakt:
chetnie bym sie pozbyła żałobniczek i wzamian kupiła cos innegokbtor pisze:aldona, wpisz sobie w google prawidłową nazwę to zobaczysz ile więcej jest stron z prawidłową nazwą tej ryby. Prawidłowa nazwa jest bardzo ważna.
AKWARIUM 240l malawi pseudotropheus saulosi
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Damian
Ja mam parke barwniaków czerwonobrzuchego z dziećmi, tzn trójka, resztę wydałem, do tego 3 bocje wspaniałe, 6 neonków, 4 jarzeńce, 2 peckoltie vittata, 5 danio pręgowanych, 4 krewetki red chery, bojownika, harem kakadu, i nie długo do kupię parke viejita...i wszystko gra, nikt się nie tłucze. I to w 54l. akwarium. Miałem nawet w swoim 54 l. 4 tropheusy bemba, i dobrze żyły, jednakże wydałem je gdy toczyły z barwniakami wojne:) Każda ryba będzie żyła nawet w 54 l akwarium. Każda, która rośnie max do 10cm, takie moje zdanie. Bocje gdy urosną, sprzedam. Bezsensowne są te zasady hodowli ryb, skoro tyle mam w akwarium i dobrze im jest. Żyją wszystkie ponad 4 miesiące.
-
- Przyjaciel forum
Gratuluje pomysłowości i przyjemności w męczeniu zwierząt, a za pisanie takich głupot dał bym Ci warna.almaster pisze:Ja mam parke barwniaków czerwonobrzuchego z dziećmi, tzn trójka, resztę wydałem, do tego 3 bocje wspaniałe, 6 neonków, 4 jarzeńce, 2 peckoltie vittata, 5 danio pręgowanych, 4 krewetki red chery, bojownika, harem kakadu, i nie długo do kupię parke viejita...i wszystko gra, nikt się nie tłucze. I to w 54l. akwarium. Miałem nawet w swoim 54 l. 4 tropheusy bemba, i dobrze żyły, jednakże wydałem je gdy toczyły z barwniakami wojne:) Każda ryba będzie żyła nawet w 54 l akwarium. Każda, która rośnie max do 10cm, takie moje zdanie. Bocje gdy urosną, sprzedam. Bezsensowne są te zasady hodowli ryb, skoro tyle mam w akwarium i dobrze im jest. Żyją wszystkie ponad 4 miesiące.
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Damian
To daj. Ale taka prawda-ryby się nie męczą, pływają, i nic im się nie dzieje:)
Panu już podziękujemy za aktywność na forum. Zapraszamy za jakieś 1000 lat
Panu już podziękujemy za aktywność na forum. Zapraszamy za jakieś 1000 lat
Ostatnio zmieniony 2009-01-02, 23:46 przez almaster, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przyjaciel forum
Niestety, nie mam tu takiej władzy. To że ryby pływają (zdziwiło by mnie gdyby latały) to nie znaczy że się nie męczą. Każda ryba ma swoje wymagania, a pisząc że im dobrze bo tak uważasz, pokazujesz jakie masz podejście do zwierząt.
Ostatnio zmieniony 2009-01-02, 23:45 przez Kaef, łącznie zmieniany 2 razy.
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
almaster, powiem tylko tyle. Żal mi Twoich ryb. Jak się do tego odniesiesz to już Twoja sprawa.
Nie będę Ci tłumaczył jakie błędy robisz, bo i tak tego pewnie nie przyjmiesz do siebie.
Czytając Twój tekst nasuwa mi się jedna myśl:
"Ja wiem wszystko najlepiej, bo moje ryby żyły, a ci wszyscy to pewnie tak sobie powymyślali te głupie zasady".
Poczytaj sobie opowiastkę maola, jakże pasującą do sytuacji. Niektórzy się pośmieją, ale Ty nie powinieneś: http://e-akwarystyka.pl/topics3/5877.htm
Nie będę Ci tłumaczył jakie błędy robisz, bo i tak tego pewnie nie przyjmiesz do siebie.
Czytając Twój tekst nasuwa mi się jedna myśl:
"Ja wiem wszystko najlepiej, bo moje ryby żyły, a ci wszyscy to pewnie tak sobie powymyślali te głupie zasady".
Poczytaj sobie opowiastkę maola, jakże pasującą do sytuacji. Niektórzy się pośmieją, ale Ty nie powinieneś: http://e-akwarystyka.pl/topics3/5877.htm
Ostatnio zmieniony 2009-01-02, 23:45 przez marthinez, łącznie zmieniany 1 raz.
- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
marthinez, za takie opinie będą bany, bo niemożna dopuszczać takich osób do doradzania niedoświadczonym. A ten Pan już trochę na forum był i powinien wiedzieć o podstawach.