Wrzucę za jakiś czas.Drottnar pisze:Możesz dać jakieś zdjęcie od przodu
Od prawej nie dam rady. Ściana przeszkadza. :kwasny:Drottnar pisze:i od prawej?
Moderator: ModTeam
Wrzucę za jakiś czas.Drottnar pisze:Możesz dać jakieś zdjęcie od przodu
Od prawej nie dam rady. Ściana przeszkadza. :kwasny:Drottnar pisze:i od prawej?
Prawie nic. Na strych liściach jest parę kropek, ale bardzo niewiele.jeden pisze:microzoria.. akurat to mi sie zbytnio nie podoba(odmiana) ale sama kondycja - niesamowita.. ni glonika na nim, żadnej kropeczki zieleniczki tak z ręką na sercu??
Daj spokój, co ja z nimi przeszedłem. Jakoś latem (w każdym razie kilka miesięcy temu) na wszystkich microsoriach było pełno czarnych plam. już myślałem nad wyrzuceniem ich w diabli i obsadzeniem korzenia bolbitiosem, ale dałem im jeszcze jedna szanse.jeden pisze:Pielęgnujesz je jakoś dodatkowo, oprócz tego że same sobie rosną??
I tak to jest z tą akwarystyką .. czasami coś nie rośnie a tu bach i nagle zasuwa jak nigdy..marthinez pisze:Daj spokój, co ja z nimi przeszedłem. Jakoś latem (w każdym razie kilka miesięcy temu) na wszystkich microsoriach było pełno czarnych plam. już myślałem nad wyrzuceniem ich w diabli i obsadzeniem korzenia bolbitiosem, ale dałem im jeszcze jedna szanse.
W sumie to nie wiem co spowodowało ich tak bujny wzrost. Najlepiej zaczęły rosnąć od kiedy stosuję TPN Liquid, ale w tym samym czasie dokonywałem wielu zmian w nawożeniu, więc z tym TPN nie jest pewne.
Tak właśnie podejrzewam. W końcu microsoria to rośliny bardzo wolno rosnące.jeden pisze:I tak to jest z tą akwarystyką .. czasami coś nie rośnie a tu bach i nagle zasuwa jak nigdy..może to poprostu wpływ już dojrzałęgo zbiornika.
Mikro to TPN Liquid (dawniej TMG) + codziennie PG Pro Ferro+daroo pisze:jakiego używasz obecnie nawozu mikro?
tylko dopytam - mam nadzieję że nie robię off-top'u ;) - czy to przez zbyt niską (jak dla Ciebie) zawartość Fe w TPN? i jeszcze z ciekawości - przy Twoich warunkach jaką dawkę TPN stosujesz? większą, mniejszą niż zalecenia producenta?marthinez pisze:+ codziennie PG Pro Ferro+
Żelazo w zależności od użytego chelatu utrzymuje się w akwa tylko kilka, kilkanaście godzin po dodaniu go.daroo pisze:tylko dopytam - mam nadzieję że nie robię off-top'u ;) - czy to przez zbyt niską (jak dla Ciebie) zawartość Fe w TPN?
To jest trzecia ikra (przynajmniej ja o tylu wiem). Temperatura zawsze ta sama. 25-26 st.wikass pisze:Czy specjalnie podwyższałeś temperaturę wody aby spowodować pojawienie się ikry czy same ją złożyły?
Robię roztwory, każdy osobno.jeden pisze:Marthinez tak zapytam z ciekawości.. jak używasz soli?? W jakiej proporcji je mieszasz i i jak stosujesz??