Tło - folia samo przylepna czarma - mat.
Moderator: ModTeam
- remikx
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Tło - folia samo przylepna czarma - mat.
Dzień dobry
Co dalej a mianowicie zamiast tła dałem folie samo przylepną czarną matową na swoje akwarium no chyba wyszło to nie najgorzej ( chyba bo nie sprawdzałem ) tło przyklejałem na olej tak jak wyczytałem na forum no i stwierdziłem że ta folia się nie chce przylepić i nie wiem teraz czy to musi wyschnąć czy odparować ??? a Wy co o tym sądzicie ?
Co dalej a mianowicie zamiast tła dałem folie samo przylepną czarną matową na swoje akwarium no chyba wyszło to nie najgorzej ( chyba bo nie sprawdzałem ) tło przyklejałem na olej tak jak wyczytałem na forum no i stwierdziłem że ta folia się nie chce przylepić i nie wiem teraz czy to musi wyschnąć czy odparować ??? a Wy co o tym sądzicie ?
-
- Nowicjusz
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Re: Tło - folia samo przylepna czarma - mat.
Ja osobiście zrobię sobie w czarnego brystolu mało roboty a skutecznie.
- remikx
- Forumowicz
- Kontakt:
tak masz rację ale już nakleiłem tą folie ( nakleiłem ) i może się bedzie to trzymać 

- cmepro
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Słyszałem o takiej foli i sam mam zamiar użyć jej do 12L i z tego co się dowiadywałem nakleja sie ją na mokro (woda destylowana z dodatkiem płynu do naczyń).
Pewnie szkół naklejania jest wiele ale ja o takiej akurat słyszałem, na początku folia może się ślizgać i jest to normalne więc należy poczekać aż wyschnie wszystko i na drugi dzień po klejeniu powinno być wszystko ok.
Pewnie szkół naklejania jest wiele ale ja o takiej akurat słyszałem, na początku folia może się ślizgać i jest to normalne więc należy poczekać aż wyschnie wszystko i na drugi dzień po klejeniu powinno być wszystko ok.
- remikx
- Forumowicz
- Kontakt:
No ja wyczytałem na forum że można na olej wiec tak zrobołem ale wiem jedno że na olej jest sporo zabawy z myciem tłustych szyb więc Twoj sposób raczej jest leprzy.
Folia się trzyma tylko mam wrażenie że słabo, poczekam jeszcze 2-3 dni i sprawdze czy ta folia przylepiła się .
[ Dodano: 2009-02-26, 15:21 ]
A jak nie to bedę ją ściągał i coś innego kombinował np. czarny bristor.
Folia się trzyma tylko mam wrażenie że słabo, poczekam jeszcze 2-3 dni i sprawdze czy ta folia przylepiła się .
[ Dodano: 2009-02-26, 15:21 ]
A jak nie to bedę ją ściągał i coś innego kombinował np. czarny bristor.
- cmepro
- Stały bywalec
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Folia może się ślizgać przez olej może dałeś go za dużo czy jak. Folia naklejona na wodę powinna na drugi dzień już się dobrze trzymać.
Ja mam brystol w 20L i ogólnie jest ok, ale jest zabezpieczony przed wodą fototapetą, która przyciska brystol do baniaka i okleiłem boki taśma tak żeby woda się nie dostawała, dużo z tym roboty ale mimo wszystko i tak od dołu woda mi się dostała i nie wygląda to najlepiej.
Ja mam brystol w 20L i ogólnie jest ok, ale jest zabezpieczony przed wodą fototapetą, która przyciska brystol do baniaka i okleiłem boki taśma tak żeby woda się nie dostawała, dużo z tym roboty ale mimo wszystko i tak od dołu woda mi się dostała i nie wygląda to najlepiej.
- remikx
- Forumowicz
- Kontakt:
Dałem go tyle aby dobrze ją ułożć potem brałem kartą do telefonu po zewnęcznej stronie baniaka żeby wypchnąć olej i powietrze, wieć oleju to chyba tam już aż takich dużych ilości nie ma . Tylko tak myślę czy olej spożywczy możę wyschnąć lub jakoś odparować, żeby ten klej który jest na foli przykleił się do baniaka....
-
- Rekin forum
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Nie stosuje się spożywczego potrafi śmierdzieć 
Stosuje się olej parafinowy przyjemniejsza jest z nim robota.
Sam u siebie naklejałem do 20L białą folię na wodę [kranovit] + Ludwig za mało go dałem, ale nakleiłem, przez to ze za mało tego nachlapałem na szybę miałem problem z wypychaniem bąbli ;/

Stosuje się olej parafinowy przyjemniejsza jest z nim robota.
Sam u siebie naklejałem do 20L białą folię na wodę [kranovit] + Ludwig za mało go dałem, ale nakleiłem, przez to ze za mało tego nachlapałem na szybę miałem problem z wypychaniem bąbli ;/
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- remikx
- Forumowicz
- Kontakt:
Umnie niema żdnych pęcherzy wszystko udało mi się wypchnąć i jest wsumie wszystko wporządku tylko niewiem czy ta folia się dobrze bedzię trzymać jak ja to zrobiłem na olej spożywczy .
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Ja na wszystkich swoich akwariach mam czarną matową folię samoprzylepną. Przyklejałem ją na mokro, o oleju słyszałem, że się psuje i śmierdzi.
- remikx
- Forumowicz
- Kontakt:
ŚMIERDZI :hyhy:
[ Dodano: 2009-03-07, 21:07 ]
No tak wącham i wącham i nic mi nie śmierdzi :hyhy: a już mineło 1,5 tygodnia :hyhy:
[ Dodano: 2009-03-07, 21:07 ]
No tak wącham i wącham i nic mi nie śmierdzi :hyhy: a już mineło 1,5 tygodnia :hyhy: