pojemnosc. 126l
Filtracja: Eheim Aquaball 2210
Ogrzewanie: Jager 100W
Oswietlenie: 2x20 W t8: Hagen Sun glo, Hagen Aqua glo.
okolo 10-11 godzin
Podloze: Piasek kwarcowy okolo 5-6 cm
Nawozenie. Brak
Co2: oczywiscie brak
Glony: Okrzemki na tylnych szybach
Parametry:
ph - 6,8-7,0
Gh - 2
Kh - nie wiem, test mi sie skonczyl
No2 - 0
No3 - <5
temp 26-27 C
Roslinnosc:
Anubias barteri var. barteri
Anubias barteri v. nana
Bacopa monnieri
cryptocoryne bullosa
Cryptocoryne wendtii "green"
Echinodorus quadricostatus "magdalenensis"
Egeria densa
Hygrophila polysperma
Limnobium laevigatum
Limnophila heterophylla
Ludwigia palustris
Vesicularia dubyana
Obsada:
14x Razbora klinowa
3x Razbora Hengela(Siostra miala kupic 5 razbor klinowych, a poniewaz ani ona ani sprzedawca sie nie znaja, to dali jej 2 klinowe i 3 hengela)
X krewetki red cherry
5x Cardinia Japonica
2x Anentome Helena
Zbiornik Funkcjonuje od Pazdziernika , i z poczatku wygladal zupelnie inaczej niz teraz:

Zarosl tak, poniewaz przez dlugi czas bylem nieobecny i zbiornikiem nie opiekowal sie praktycznie nikt, pozatym ze udawalo mi sie przyjezdzac raz na miesiac i czyscic filtr skrobac szyby itp.
Jakies dwa miesiace temu postanowilem wywalic prawie cale Lemnobium i zasadzic cos w podlozu, wylecial tez calkiem spory korzen po prawej
Metoda prob i bledow sprawdzam ,co mi urosnie i w planach jest sprawdzenie jeszcze paru gatunkow.
Wyleci Bacopa, ktora tylko wegetuje(prawdopodobnie za malo swiatla)
Problem mam rowniez z Cryptocoryne Bullosa. Ciagle w lisciach robia sie dziury, a nastepnie caly lisc gnije :kwasny:
Szkoda, bo zeby zdobyc ta cryptocoryne musialem sie niezle natrudzic, ale licze sie z tym, ze w tego typu zbiornikach nie wszystko rosnie.
Przed wczoraj zakupilem rowniez nowe sadzonki Limnophli i czekam, az zrobi mi sie z nich ladny tylny plan ;)
Aktualne fotki:
Z przodu

Lewa strona

Prawa

Razborki "w biegu"

Mile widziane opinie, rady itp.
Pozdrawiam
U4