Oto kilka fotek:

Moderator: ModTeam
To mam pytanie co widzisz w nim nie tak? Ja nie widzę żadnego problemu ,mam to akwarium od dobrych 5 lat i tylko raz w roku robie porządki,fakt statek nie pasuje :mrgreen: ale to prezent od mamy i ..poprostu musi tam być,ale mam nadzieję że mech jawajski niedługo go zarośnie.Natomiast muszla to jedyne miejsce gdzie moje glonki składają ikrę i boje sie ,że bez niej nie byłoby maluchów.Co do kryptokoryny to uwierzcie przycinam ją 2-3 razy w roku a ona rośnie jak oszalała :-) Myslę ,że moje roślinki rosną właśnie tak dobrze dlatego ,że nie grzebię i nie mieszam tam ciaglę bez żadnego powodu ;-) Dziekuje wszystkim, którym się to akwarium podoba :mrgreen:picia1992 pisze:filtr powinien chodzić cały czas a wode trzyba znmineniać co tydzień kokoło 20%-30% i odmulać dno trochę się dziwie że to akwarium jeszczefunkcjonuje. :shock: :evil: :shock:
Tu przyznam Ci racje. Stabilnosc parametrow wody jest podstawa sukcesu z roslinami. Nawet jesli te parametry nie sa idealne dla danego gatunku roslin to jezeli sa one niezmienne i zachowana jest rownowaga biochemiczna, rosliny dostosuja sie i beda rosly. Najgorsze dla roslin sa ciagle i czeste zmiany wszystkiego - przasadzanie, zmiany nawozow, ilosci nawozow, dlugosc naswietlania, chemia do zwalczania glonow etc.Kami pisze: Myslę ,że moje roślinki rosną właśnie tak dobrze dlatego ,że nie grzebię i nie mieszam tam ciaglę bez żadnego powodu Dziekuje wszystkim, którym się to akwarium podoba