Filtr
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: kuba
Filtr
Witam mam małe akwa 35 l. I w nim mam mały filterek mechaniczny. Zamierzam zacząć hodować krewetki i tak 6-7 Neonów. Troche czytałem i znalazłem że najlepiej dla krewetek jak była by filtracja biologiczna. Wiąc moje pytanie brzmi czy da się dorobić filtracje biologiczną. Mam pomysł aby wyrzucić kawałek gąbki i włożyć np. kreamzyt
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Re: Filtr
nie musisz wcale wyrzucać gąbki, ponieważ to właśnie ona jest medium do filtracji biologicznej ;) Ponadto samym keramzytem nie przefiltrujesz wody by była czysta, a przecież nie chcesz mieć mułu w akwariumworon36 pisze:Witam mam małe akwa 35 l. I w nim mam mały filterek mechaniczny. Zamierzam zacząć hodować krewetki i tak 6-7 Neonów. Troche czytałem i znalazłem że najlepiej dla krewetek jak była by filtracja biologiczna. Wiąc moje pytanie brzmi czy da się dorobić filtracje biologiczną. Mam pomysł aby wyrzucić kawałek gąbki i włożyć np. kreamzyt

-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Ja bym w takim akwarium zainstalował filtr hamburski ;)
Może nie jest piękny, ale cholernie wydajny.
Może nie jest piękny, ale cholernie wydajny.
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- szakallo
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Marcin
Neon jest rybą stadną w przyrodzie co chyba wszyscy wiedzą . Tworzenie ławicy ma na celu przeżycie jak najwiekszej ilości osobników ale w zbiornikach gdzie niema żadnego zagrożenia neony zazwyczaj pływają jak chcę i rzadko zbierają się w ławicę wiec moim zdaniem neon w ilości wiekszej od 6 sztuk może być jak najbardziej w małym akwarium.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Nazwisko: Olszewski
To prawda, ale nie należy zapominać, że "stadność" to nie tylko sposób pływania, ale tez zachowań grupowych, np. tworzenie odpowiednich haremów. Dlatego mimo wszystko, w celu uniknięcia stresu u ryb, zaleca się tworzenie jak największych "ławic" - w wypadku neonków 10 szt. jest jak najbardziej prawidłową wartością. Ale nie w 35l, to za małe akwarium. W tym konkretnym zbiorniku proponuję zostać przy krewetkach.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- szakallo
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 60
A może zamiast neona Tęczanka filigranowa ............ i mała rybka z 5 sztuk jak znalazł
http://www.youtube.com/watch?v=YMEvIdJP ... re=related
Jeszcze jeden taki tekst i warny polecą. kbtor
:szok:
http://www.youtube.com/watch?v=YMEvIdJP ... re=related
Jeszcze jeden taki tekst i warny polecą. kbtor
:szok:
Ostatnio zmieniony 2010-03-03, 15:18 przez szakallo, łącznie zmieniany 1 raz.