Od początku i powoli? :zdziwko: Temat założyłem 3 tygodnie temu albo i jeszcze wcześniej. Pytałem wiele razy gdzie byłeś? Zamówienie roślinki już po wysłuchaniu innych w tym poście a ty mi mówisz powoli? :zdziwko:marthinez pisze:Zacznijmy od początku powoli.
Nie ujmując nikomu wiedz że admin nie tylko daje ostrzeżenia oraz burczy na mnie

Wytłumacz mi prostemu i głupiemu dlaczego za dużo?marthinez pisze:Eleocharisa jest zdecydowanie za dużo.
Będe przecież sadził je w kępkach o 5 źdźbeł - 30 kępek co 2cm to daje mi obszar około 20 na 30cm a to nie jest wiele według mnie nawet się zastanawiam czy nie za mało.
marthinez pisze:Pozostałe rośliny jeśli są ze sklepu, a nie od akwarysty to w większości..... zgniją w niedojrzałym akwa.
Akwarium jest dojrzałe! a Właście woda. bo nie zaleje nowej wody tylko wykorzystam tą co mam ją od 6msc
Co zrobią? :zdziwko: Jak rozpuszczą? Że tak jak płatki w mleku czy że się rozrosną ? :zdziwko:marthinez pisze:Emersy A.Reinicki i H.Polysperma rozpuszczą się kompletnie.
Raczej nie ale to powiem za chwilę.marthinez pisze:Nurzaniec na środku zasłonięty korzeniem w przyszłości przerośnie wszystko na całej długości na trzecim planie jednocześnie zahaczając o plan drugi.
Pisnąłem już że plan rysowałem sam bez żadnej konsultacji :/marthinez pisze:ale jedną z podstaw jest umieszczanie roślin łodygowych o mniejszych liściach z tyłu, a rośliny o większych liściach mogą zająć drugi plan (nigdy nie trzeci) i tu Rotala zedydowanie powinna byc za Hygrophilą, a nie odwrotnie.